Cake by fari

Karamellás almatorta


Sziasztok ! A mai nap egy sós karamellás almatortát hoztam nektek , ami egy hirtelen jött ötletből született meg , viszont egy fantasztikus torta kerekedett ki belőle , és szerintem mostantól ez lesz az új kedvencem . 

Hozzávalók a tésztához : ( 18 cm és formához )

  • 215 g Liszt 
  • 2 db tojás
  • 150 g vaj
  • 180 g cukor
  • 20 ml tej
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db alma lereszelve

Hozzávalók a krémhez :

  • 215 g mascarpone
  • 130 ml habtejszín
  • 100 g olvasztott fehércsokoládé
  • 50 g porcukor

 

Hozzávalók a sós karamell hez :

  • 120 g kristálycukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 4o ml tejszín

 

Hozzávalók az alma csatnihoz :

  • 1/2 alma felkockázva
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál víz az almához
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 100 ml víz ( a keményítőhöz )
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés :

  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a tojásokat .
  2. Az almát lereszeljük és a fahéjjal együtt a tojásos keverékhez adjuk .
  3. A lisztet kimérjük és a többi száraz hozzávalóval összekeverjük . 
  4. Végső lépésként pedig hozzáadjuk a vanília aromás valamint a tejet és összekeverjük .
  5. A tésztát 2 formába öntjük és 20-25 percig sütjük 180 fokon .
  6. A krémhez a habtejszínt lágy habbá verjük majd mehet bele a mascarpone is . A csokit felolvasztjuk és ha lehűlt akkor azt is hozzáadjuk valamint a porcukrot is , szitálva , hogy ne keletkezzenek csomók .
  7. A sós karamellhez a cukrot egy serpenyőbe rakjuk és hozzáöntjük a citromlét . Ha már kezd bebarnulni akkor mehet bele a vaj a tejszín és a só , közben pedig folyamatosan kevergessük . Ha szép krémes lett akkor félretesszük és hagyjuk lehűlni .
  8. Elkészítjük az alma csatnit ami egy pofonegyszerű dolog . A cukrot a citromlét és az almát bele dobjuk a serpenyőbe és felöntjük 2 evőkanál vízzel . Ha felforrt akkor a keményítőt elkeverjük a vízzel és hozzáöntjük azt is . Megvárjuk amíg megint felforr és félretesszük hűlni . 
  9. Az utolsó feladatunk a torta összeállítása . A két torta lapot félbevágjuk majd megtöltjük a krémmel . Összerakjuk a lapokat és a torta külsejét is bevonjuk vele . A tetejére mehet a karamell valamint az alma csatni . Néhány menta levéllel díszítjük .

További tartalmakért , keressétek fel az Instagram valamint a Facebook oldaimat .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!