Cake by fari

Almás narancsos crumble pite

Sziasztok !Íme valami újdonság . Egészen mostanáig foglalkoztatott a dolog , hogy crumble pitét készítsek most viszont végre elérkezett . Ez egy eléggé költségtakarékos változat , szóval ha van egy kevés időtök és kedvetek akkor megéri elkészíteni . Én egy almás narancsos verziót választottam mára ami igazán fantasztikus lett .

 

Hozzávalók a tésztához : ( 26 cm és formához )

  • 180 g liszt
  • 90 g vaj
  • 1  1/2 ek házi tejföl ( vagy bolti )
  • 50 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája

 

Hozzávalók az almás töltelékhez :

  • 3 db alma
  • 1/2 citrom leve 
  • 1/2 narancs leve
  • 2 tk fahéj
  • 4-5 db egész szegfűszeg
  • 2 ek cukor
  • 25 g mazsola

 

Hozzávalók a narancsos töltelékhez :

  • 2 db narancs
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 db szegfűszeg
  • 20 g mazsola 
  • 2 ek víz

 

Hozzávalók a morzsához :

  • 5 evőkanál liszt
  • 3-4 ek vaj 
  • 1/2 ek tejföl
  • 2 ek porcukor

Elkészítés :

  1. Egy átlagos pite tésztát fogunk most csinálni szóval nem lesz benne semmi extra . A lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a tejfölt a porcukrot a tojássárgáját és sót .
  2. Ha a tészta összeállt akkor befóliázzuk és 30 percre a hűtőbe rakjuk . 
  3. Amíg a tészta hűl addig elkészítjük a kétféle tölteléket . 
  4. Először az almás tölteléket mivel annak majd több idő kell , hogy megpárolódjon . Nincs is sok dolgunk csak annyi , hogy mindent beledobunk egy lábasba , és hagyjuk , hogy az egész összefőjön . 
  5. Ha megpuhult az alma akkor félretesszük .
  6. A következő a narancsos töltelék ami szintén egyszerű lesz mivel itt is csak beledobunk mindent a lábasba és körülbelül 5 percig főzzük az egészet .
  7. A pite tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk körülbelül 3 cm vastagságúra . A formába tesszük és 10 percig 190 fokon elősütjük . Mielőtt betennénk a sütőbe fóliával lefedjük és a közepébe valami nehezéket rakunk , hogy ne púposodjon fel . 
  8. Ha letelt a 10 perc akkor mehet is bele a töltelék . Én kettéválasztottam a pitét és az egyik oldala almás a másik pedig narancsos lett . A pite tetejét megszórtam a morzsával és mehetett is a sütőbe 20 percre 190 fokon .  
  9. Ha kihűl akkor friss tejszínhabbal tálaljuk .

 

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!