Hozzávalók a piskótához :
- 150 g liszt
- 5 db tojás
- 4 ek porcukor
- 2 ek barna cukor
- 140 g vaj
- 80 ml tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 70 g áfonya
- 2 tk vanília aroma
- 1 csipet só
- 1 kk citromlé
Hozzávalók a krémhez :
- 250 g mascarpone
- 120 ml habtejszín
- 170 g túró
- 6 ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 Lime lereszelt héja
- 1/2 citrom leve
Hozzávalók a kenéshez :
- áfonya lekvár ( nincs megszabott mennyiség , igazából csak attól függ , mennyire szeretnénk édesre )
Hozzávalók a díszítéshez :
- 4 db túrógombóc ( a recept érkezik hozzá )
- 2 db eper
- 10-15 szem áfonya
- Kevés pirított morzsa ( opcionális , de szerintem nagyszerű ízt ad hozzá a tortához , egyszerre ropogós plusz ott van a pirult íz is )
Elkészítés :
- Első lépésként a sütőt előmelegítjük 180 fokra vagy légkeveréses fokozaton 170 fokra . Aztán a piskótát készítjük el amihez a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval és a citromlével felverjük .
- Ha már félig felvertük a habot akkor hozzáadjuk a porcukrot kanalanként és kemény habot verünk belőle .
- A tojássárgáját a barna cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük majd apránként a tojásfehérjéhez adjuk .
- Ha ezt jól elkevertük akkor kimérjük a száraz hozzávalókat .
- A lisztet , a sütőport , és a szódabikarbónát összekeverjük majd kanalanként a masszához adagoljuk .
- A tejet és vanília aromát is hozzáadjuk és ha még maradtak a tésztában csomók akkor azokat eldolgozzuk .
- Végső lépésként pedig hozzátesszük az áfonyát és egy két mozdulattal elkeverjük benne . Ez a tészta adag 3 piskóta lapra elegendő szóval kitartást a sütéshez .
- A formákat sütőpapírral kibéleljük és a tésztánkat beleöntjük .
- Amíg sülnek a piskóták addig kikeverjük a krémet .
- A habtejszínt robotgép segítségével félig felverjük ( nem szabad teljesen mivel ha túl sokáig keverjük akkor durva lesz az állaga ) aztán hozzáadjuk a mascarponet .
- A túrót beízesítjük mielőtt a krémbe kerülne .
- Szóval mehet is a túróhoz a porcukor , a citrom valamint a Lime héja , és egy fél citrom leve .
- Ha kikevertük a túrót akkor hozzáadjuk a mascarponés keverékhez és azt is eldolgozzuk benne . Egy kevés vanília aromát még adunk hozzá .
- A díszítéshez a túrógombócokat kifőzzük lobogó vízben és pirított morzsába forgatjuk . Én most a saját gombóc receptemet próbáltam ki hozzá , szóval a napokban ez a recept is felkerül a blogra .
- Utolsó feladatunk a torta összeállítása , amihez először is megkenjük a torta lapokat áfonya lekvárral utána rápakoljuk a rétegekre a krém egy részét majd teljesen bevonjuk vele .
- A tetejét eperrel , áfonyával valamint a gombócokkal díszítjük és egy kevés morzsát is szórhatunk rá .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: