Cake by fari

Túrógombóc torta

Hozzávalók a piskótához :

  • 150 g liszt
  • 5 db tojás 
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek barna cukor
  • 140 g vaj 
  • 80 ml tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 70 g áfonya
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
  • 1 kk citromlé

 

Hozzávalók a krémhez :

  • 250 g mascarpone 
  • 120 ml habtejszín
  • 170 g túró
  • 6 ek porcukor 
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 Lime lereszelt héja
  • 1/2 citrom leve

 

Hozzávalók a kenéshez :

  • áfonya lekvár ( nincs megszabott mennyiség , igazából csak attól függ , mennyire szeretnénk édesre )

 

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 4 db túrógombóc ( a recept érkezik hozzá )
  • 2 db eper 
  • 10-15 szem áfonya
  • Kevés pirított morzsa ( opcionális , de szerintem nagyszerű ízt ad hozzá a tortához , egyszerre ropogós plusz ott  van a pirult íz is )

Elkészítés :

  1. Első lépésként a sütőt előmelegítjük 180 fokra vagy légkeveréses fokozaton 170 fokra . Aztán a piskótát készítjük el amihez a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval és a citromlével felverjük . 
  2. Ha már félig felvertük a habot akkor hozzáadjuk a porcukrot kanalanként és kemény habot verünk belőle . 
  3. A tojássárgáját a barna cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük majd apránként a tojásfehérjéhez adjuk .
  4. Ha ezt jól elkevertük akkor kimérjük a száraz hozzávalókat . 
  5. A lisztet , a sütőport , és a szódabikarbónát összekeverjük majd kanalanként a masszához adagoljuk .
  6. A tejet és vanília aromát is hozzáadjuk és ha még maradtak a  tésztában csomók akkor azokat eldolgozzuk .
  7. Végső lépésként pedig hozzátesszük az áfonyát és egy két mozdulattal elkeverjük benne . Ez a tészta adag 3 piskóta lapra elegendő szóval kitartást a sütéshez . 
  8. A formákat sütőpapírral kibéleljük és a tésztánkat beleöntjük .
  9. Amíg sülnek a piskóták addig kikeverjük a krémet . 
  10. A habtejszínt robotgép segítségével félig felverjük  ( nem szabad teljesen mivel ha túl sokáig keverjük akkor durva lesz az állaga ) aztán hozzáadjuk a mascarponet .
  11. A túrót beízesítjük mielőtt a krémbe kerülne .
  12. Szóval mehet is a túróhoz a porcukor , a citrom valamint a Lime héja , és egy fél citrom leve . 
  13. Ha kikevertük a túrót akkor hozzáadjuk a mascarponés keverékhez és azt is eldolgozzuk benne . Egy kevés vanília aromát még adunk hozzá .
  14. A díszítéshez a túrógombócokat kifőzzük lobogó vízben és pirított morzsába forgatjuk . Én most a saját gombóc receptemet próbáltam ki hozzá , szóval a napokban ez a recept is felkerül a blogra .
  15. Utolsó feladatunk a torta összeállítása , amihez először is megkenjük a torta lapokat áfonya lekvárral utána rápakoljuk a rétegekre a krém egy részét majd teljesen bevonjuk vele .
  16. A tetejét eperrel , áfonyával valamint a gombócokkal díszítjük és egy kevés morzsát is szórhatunk rá .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!