Hozzávalók a tésztához :
- 310 g liszt
- 1 tojássárgája
- 150 ml langyos tej
- 1 kk só
- 2 ek porcukor
- 20 g élesztő
Hozzávalók a mézeskalács töltelékhez :
- 4 ek nádcukor
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 kk őrölt ánizs
- 1 kk szárított reszelt citromhéj
- 1 kk őrölt gyömbér ( opcionális )
- 20 g vaj
Hozzávalók a pizzás töltelékhez :
- 3 ek ketchup
- 1 ek barbecue szósz
- 1 kk oregánó
- 1 kk tárkony
- 1 kk morzsolt bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 kk chili pehely
- 1 kk szerecsendió
- 1 kk őrölt fűszerkömény
Elkészítés :
- Szerencsére a recept roppant egyszerű szóval nem lesz sok dolgunk .
- Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és közben a lisztet kimérjük .
- A liszthez hozzáadjuk a porcukrot , a sót és a felfutott élesztőt .
- Egy tojássárgáját is ütünk bele és összegyúrjuk a tésztát
- 1 órára félretesszük és hagyjuk a duplájára kelni .
- Amíg pihen a tészta , addig elkészítjük a kétféle tölteléket .
- A mézeskalács ízesítéshez a fűszereket összekeverjük .
- A tésztát kettéválasztjuk és mindkét darabot kinyújtjuk .
- A Mézeskalácsos verzióhoz a tésztát megkenjük vajjal és rászórjuk a fűszerkeveréket .
- A pizzáshoz mindent összekeverünk és rákenjük azt is a tésztára .
- Mindkét tészta lapot feltekerjük és elvágjuk őket a fenti képen látható példa szerint .
- Ha ez kész akkor elkezdjük befonni mintha kalácsot csinálnánk utána pedig egy kör formàt csinálunk belőle .
- A tetejüket megkenjük tojássárgájával és a mézeskalácsos brióst megszórjuk még egy kis nádcukorral .
- 25-30 percre a sütőbe rakjuk 190 fokra .
- Ha már szép arany barna a teteje akkor kész is van .
- Tökéletes uzsonna mindkét verzió tehát próbáljátok ki 😉 !
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: