Hozzávalók : (18 cm és formához )
- 4 db tojás
- csipet só
- 3 ek kakaópor
- 3 ek darált mandula
- 4 ek porcukor
- 7 g sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez :
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg étcsoki
Hozzávalók a glazúrhoz :
- 125 ml víz
- 225 g kristálycukor
- 150 g tejcsoki
- 30 g kakaópor
- 65 ml zsíros tejszín
- 4 db zselatin lap
- Cukorhőmérő
Hozzávalók a díszítéshez :
- 3 db földicsresznye
Elkészítés :
- Első lépésként elkészítjük a piskótát amihez szétválasztjuk a tojásokat .
- A tojásfehérjét felverjük a sóval és ha már fél kemény habot vertünk belőle akkor hozzáadjuk kanalanként a porcukrot .
- Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor hozzáöntjük a sárgáját is és újra felverjük .
- A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba és utána Spatula segítségével elkeverjük azt is a masszában .
- Formába öntjük és 185 °-ra sütőbe rakjuk 20 percre .
- A krémhez egy lábasban felteszünk vizet forrni és egy másikban pedig a tojást a cukrot és a kakaóport habverő segítségével összekeverjük .
- Ha a víz felforrt akkor rátesszük a lábast és addig kevergetjük amíg el kezd besűrűsödni .
- Ha ez megtörtént akkor beledobjuk az étcsokit és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad benne .
- A vajat robotgép segítségével felverjük és a kihűlt csokis masszát adagonként hozzátesszük .
- Ha kész a krémünk akkor összeállítjuk hozzá a csokis glazúrt .
- Egy tálat teleöntünk hideg vízzel és abba beáztatjuk a zselatin lapokat .
- Egy másik edénybe pedig 125 ml vizet és 225 g kristálycukrot felteszünk forrni és cukorszirupot készítünk belőle .
- 104 °C-ig melegítjük és utána levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét .
- Következő lépésként a kakaóport adjuk hozzá majd utána a tejszínt .
- Ha 60 °-ra lehűlt akkor beledobjuk a zselatin lapokat és azt is elkeverjük benne .
- Egy szűrőn keresztűl átpasszírozzuk majd ezt a műveletet még megismételjük kétszer .
- A tortalapokat megkenjük a krémmel és teljesen be is vonjuk vele .
- Ha ez kész akkor a tortaformánkat egy tepsibe helyezzük és arra rárakjuk a tortánkat .
- A glazúrral leöntjük és megvárjuk , hogy teljesen lecsepegjen róla .
- Hűtőbe rakjuk legalább 1 órára és utána tálalhatjuk is .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: