Cake by fari

Gluténmentes tripla csokis glazúr torta

 

Hozzávalók  : (18 cm és formához )

  • 4 db tojás 
  • csipet só
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek darált mandula
  • 4 ek porcukor
  • 7 g sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna

 

Hozzávalók a krémhez :

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg étcsoki

 

Hozzávalók a glazúrhoz :

  • 125 ml víz
  • 225 g kristálycukor
  • 150 g tejcsoki
  • 30 g kakaópor
  • 65 ml zsíros tejszín
  • 4 db zselatin lap 
  • Cukorhőmérő 

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 3 db földicsresznye

Elkészítés :

  1. Első lépésként elkészítjük a piskótát amihez szétválasztjuk a tojásokat . 
  2. A tojásfehérjét felverjük a sóval és ha már fél kemény habot vertünk belőle akkor hozzáadjuk kanalanként a porcukrot .
  3. Ha kemény habbá vertük  a tojásfehérjét akkor hozzáöntjük a sárgáját is és újra felverjük .
  4. A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba és utána Spatula segítségével elkeverjük azt is a masszában .
  5. Formába öntjük és 185 °-ra sütőbe rakjuk 20 percre .
  6. A krémhez egy lábasban felteszünk vizet forrni és egy másikban pedig a tojást a cukrot és a kakaóport habverő segítségével összekeverjük .
  7. Ha a víz felforrt akkor rátesszük  a lábast és addig kevergetjük amíg el kezd besűrűsödni .
  8. Ha ez megtörtént akkor beledobjuk az étcsokit és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad benne .
  9. A vajat robotgép segítségével felverjük és a kihűlt csokis masszát adagonként hozzátesszük .
  10. Ha kész a krémünk akkor összeállítjuk hozzá a csokis glazúrt .
  11. Egy tálat teleöntünk hideg vízzel és abba beáztatjuk a zselatin lapokat .
  12. Egy  másik edénybe pedig 125 ml vizet és 225 g kristálycukrot felteszünk forrni  és cukorszirupot készítünk belőle .
  13.  104 °C-ig melegítjük és utána levesszük a tűzről és belekeverjük a csokoládét .
  14.  Következő lépésként a kakaóport adjuk hozzá majd utána a tejszínt .
  15.  Ha 60 °-ra lehűlt  akkor beledobjuk a zselatin lapokat és azt is elkeverjük benne .
  16. Egy  szűrőn keresztűl  átpasszírozzuk majd  ezt a műveletet még megismételjük kétszer .
  17. A tortalapokat megkenjük a krémmel és teljesen be is vonjuk vele .
  18. Ha ez kész akkor  a tortaformánkat egy tepsibe helyezzük és arra rárakjuk a tortánkat .
  19. A glazúrral leöntjük és megvárjuk , hogy teljesen lecsepegjen róla . 
  20. Hűtőbe rakjuk legalább 1 órára és utána tálalhatjuk is . 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!