Cake by fari

Sütés nélküli nutellás sajttorta

 Manapság a sajttorták már egyre népszerűbbek , egyszerű elkészítési módjuk és karakteres ízük miatt . Fantasztikus és villámgyors desszertek alkothatóak így. Amerikában már időtlen idők óta hódít ez a csoda , de jó látni , hogy itt Magyarországon is egyre többen keresik ezt a típusú édességet a cukrászdákban vagy akár a kávézókban .

Pár évvel korábban még én sem voltam nagyon nagy rajongója , de idővel rá kellett ébrednem , túlságosan is finomak ahhoz , hogy hiányozzanak a életemből . Azt nem mondom , hogy kalória szegények de néha belefér egy kis bűnös élvezet .

 

Hozzávalók a kekszes alaphoz : (22 cm és formához )

  • 200 g amerikai csokis keksz 
  • 50 g győri édes keksz 
  • 110 g olvasztott vaj

 

Hozzávalók a krémsajtos réteghez :

  • 350 g Nutella 
  • 500 ml habtejszín 
  • 500 g mascarpone 
  • 2 ek vanília aroma
  • 3-4 ek porcukor

 

Hozzávalók a nutellás mázhoz :

  • 50 g Nutella 
  • 100 g étcsokoládé

 

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 3 db csokis keksz 
  • 1 marék pirított mogyoró
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • Karamell szósz ( opcionális )

 

Elkészítés : 

  1. Mivel sajttortáról beszélünk így logikus lépésként , a kekszes alapot készítjük el először .
  2. A kekszeket aprítógépben ledaráljuk majd az olvasztott vajat hozzáadjuk és szépen összedolgozzuk őket .
  3. Apró tipp . A kanállal ellenőrizhetjük az állagát , amihez csak annyit kell tennünk , hogy megpróbáljuk a tál falához tapasztani és ha ott marad akkor tökéletes .
  4. Sütőpapírral kibéleljük a torta formát , ami nagyon jól fog jönni a torta kiemelésekor mivel így nem tud letapadni .
  5. Belenyomkodjuk a formába és egyenletesen elterítjük benne . Ha szeretnénk , akkor használhatunk egy bögrét is a művelethez , hogy egyenletesen lenyomkodjuk .
  6. 20 percre a hűtőbe tesszük .
  7. A krémhez , először a habtejszínt verjük fel majd hozzáadjuk a mascarponet a vanília aromát és a porcukrot . 
  8. A következő műveletként a nutellát bele kanalazzuk a krémünkbe és további 3 percig keverjük .
  9. Ha elkészült akkor kivesszük a kekszes alapot a hűtőből és rákanalazzuk a krémet .
  10. Mehet vissza a hűtőbe további 30 percre .
  11. A nutellás réteghez , a maradék nutellát és az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk majd ha ez megtörtént akkor levesszük és  visszahűtjük .
  12. Amikor a nutellás szósz lehűlt akkor kivesszük a tortánkat a hűtőből és ráöntjük a tetejére .
  13. Elegyengetjük a tetején tetszőleges módon . A művelet befejeztével megint mehet a hűtőbe egy egész éjszakára .
  14. Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat .
  15. A kekszeket és a csokit széttördeljük és megszórjuk vele a torta tetejét , plusz  még a mogyoróval valamint meglocsoljuk a karamell szósszal . 
  16. Próbáljátok ki mert valami isteni .

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!