Manapság a sajttorták már egyre népszerűbbek , egyszerű elkészítési módjuk és karakteres ízük miatt . Fantasztikus és villámgyors desszertek alkothatóak így. Amerikában már időtlen idők óta hódít ez a csoda , de jó látni , hogy itt Magyarországon is egyre többen keresik ezt a típusú édességet a cukrászdákban vagy akár a kávézókban .
Pár évvel korábban még én sem voltam nagyon nagy rajongója , de idővel rá kellett ébrednem , túlságosan is finomak ahhoz , hogy hiányozzanak a életemből . Azt nem mondom , hogy kalória szegények de néha belefér egy kis bűnös élvezet .
Hozzávalók a kekszes alaphoz : (22 cm és formához )
- 200 g amerikai csokis keksz
- 50 g győri édes keksz
- 110 g olvasztott vaj
Hozzávalók a krémsajtos réteghez :
- 350 g Nutella
- 500 ml habtejszín
- 500 g mascarpone
- 2 ek vanília aroma
- 3-4 ek porcukor
Hozzávalók a nutellás mázhoz :
- 50 g Nutella
- 100 g étcsokoládé
Hozzávalók a díszítéshez :
- 3 db csokis keksz
- 1 marék pirított mogyoró
- 1 tábla tejcsokoládé
- Karamell szósz ( opcionális )
Elkészítés :
- Mivel sajttortáról beszélünk így logikus lépésként , a kekszes alapot készítjük el először .
- A kekszeket aprítógépben ledaráljuk majd az olvasztott vajat hozzáadjuk és szépen összedolgozzuk őket .
- Apró tipp . A kanállal ellenőrizhetjük az állagát , amihez csak annyit kell tennünk , hogy megpróbáljuk a tál falához tapasztani és ha ott marad akkor tökéletes .
- Sütőpapírral kibéleljük a torta formát , ami nagyon jól fog jönni a torta kiemelésekor mivel így nem tud letapadni .
- Belenyomkodjuk a formába és egyenletesen elterítjük benne . Ha szeretnénk , akkor használhatunk egy bögrét is a művelethez , hogy egyenletesen lenyomkodjuk .
- 20 percre a hűtőbe tesszük .
- A krémhez , először a habtejszínt verjük fel majd hozzáadjuk a mascarponet a vanília aromát és a porcukrot .
- A következő műveletként a nutellát bele kanalazzuk a krémünkbe és további 3 percig keverjük .
- Ha elkészült akkor kivesszük a kekszes alapot a hűtőből és rákanalazzuk a krémet .
- Mehet vissza a hűtőbe további 30 percre .
- A nutellás réteghez , a maradék nutellát és az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk majd ha ez megtörtént akkor levesszük és visszahűtjük .
- Amikor a nutellás szósz lehűlt akkor kivesszük a tortánkat a hűtőből és ráöntjük a tetejére .
- Elegyengetjük a tetején tetszőleges módon . A művelet befejeztével megint mehet a hűtőbe egy egész éjszakára .
- Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat .
- A kekszeket és a csokit széttördeljük és megszórjuk vele a torta tetejét , plusz még a mogyoróval valamint meglocsoljuk a karamell szósszal .
- Próbáljátok ki mert valami isteni .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: