Cake by fari

Csokis keksz torta

 

Hozzávalók a tésztához :

250 g vaj

250 g cukor

4 db tojás

250 g liszt

14 g sütőpor

2 tk szódabikarbóna

80 ml tej

40 g csoki bogyó

1 tk vanília aroma

 

Hozzávalók a fehércsoki krémhez :

180 g vaj
70 ml tej ( bármilyen másik növényi tej is jó )
265 g fehércsoki
2 db tojás

 

Hozzávalók az étcsoki krémhez :

10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
2 ek kakaópor
10 dkg étcsoki

 

Hozzávalók a díszítéshez :

3 nagyobb eper

5-6 db csokis keksz

150 g darált csokis keksz 

 

Elkészítés :

A vajat a cukorral habosra keverjük , majd kettesével hozzáadjuk a tojásokat .

A száraz hozzávalókat kimérjük majd apránként a tésztánkhoz adjuk .

Ha mindent jól elkevertünk akkor hozzáadjuk a vanília aromát a tejet és csoki bogyót .

Sütőpapírral kibélelt formába öntjük és 20 percig sütjük 170 fokon .

Az étcsokis krémhez egy lábasban felteszünk vizet forrni és egy másikban pedig a tojást a cukrot és a kakaóport habverő segítségével összekeverjük .

Ha a víz felforrt akkor rátesszük a lábast és addig kevergetjük amíg el kezd besűrűsödni .

Ha ez megtörtént akkor beledobjuk az étcsokit és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad benne .

A vajat robotgép segítségével felverjük és a kihűlt csokis masszát adagonként hozzátesszük

Ha kész az étcsokis krémünk akkor elkészítjük a fehércsokis krémet is .

A tejet és a tojásokat egy edényben elkezdjük kavargatni és alacsony fokozaton melegíteni .

Ha már kellően felmelegedett akkor hozzárakjuk a fehércsokit és addig kevergetjük amíg teljesen elolvad .

Félretesszük hűlni és addig a vajat habosra keverjük robotgép segítségével .

Ha a krém kihűlt akkor folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a vajhoz .

Egy fél órára a hűtőbe rakjuk a krémet mielőtt a tortára kennénk .

Ha minden kész akkor már csak össze kell állítanunk a tortát .

A piskótát félbe vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel , valamint megszórhatjuk még egy kevés  csokis keksszel és a maradék csoki bogyóval .

A torta külsejét megkenjük a fehércsokis krémmel majd 1 óràra a hűtőbe rakjuk .

A torta külsejét megszórjuk a darált keksszel valamint a torta tetejét eper szemekkel és csokis keksszel díszítjük .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!