Hozzávalók a tésztához :
250 g vaj
250 g cukor
4 db tojás
250 g liszt
14 g sütőpor
2 tk szódabikarbóna
80 ml tej
40 g csoki bogyó
1 tk vanília aroma
Hozzávalók a fehércsoki krémhez :
180 g vaj
70 ml tej ( bármilyen másik növényi tej is jó )
265 g fehércsoki
2 db tojás
Hozzávalók az étcsoki krémhez :
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
2 ek kakaópor
10 dkg étcsoki
Hozzávalók a díszítéshez :
3 nagyobb eper
5-6 db csokis keksz
150 g darált csokis keksz
Elkészítés :
A vajat a cukorral habosra keverjük , majd kettesével hozzáadjuk a tojásokat .
A száraz hozzávalókat kimérjük majd apránként a tésztánkhoz adjuk .
Ha mindent jól elkevertünk akkor hozzáadjuk a vanília aromát a tejet és csoki bogyót .
Sütőpapírral kibélelt formába öntjük és 20 percig sütjük 170 fokon .
Az étcsokis krémhez egy lábasban felteszünk vizet forrni és egy másikban pedig a tojást a cukrot és a kakaóport habverő segítségével összekeverjük .
Ha a víz felforrt akkor rátesszük a lábast és addig kevergetjük amíg el kezd besűrűsödni .
Ha ez megtörtént akkor beledobjuk az étcsokit és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad benne .
A vajat robotgép segítségével felverjük és a kihűlt csokis masszát adagonként hozzátesszük
Ha kész az étcsokis krémünk akkor elkészítjük a fehércsokis krémet is .
A tejet és a tojásokat egy edényben elkezdjük kavargatni és alacsony fokozaton melegíteni .
Ha már kellően felmelegedett akkor hozzárakjuk a fehércsokit és addig kevergetjük amíg teljesen elolvad .
Félretesszük hűlni és addig a vajat habosra keverjük robotgép segítségével .
Ha a krém kihűlt akkor folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a vajhoz .
Egy fél órára a hűtőbe rakjuk a krémet mielőtt a tortára kennénk .
Ha minden kész akkor már csak össze kell állítanunk a tortát .
A piskótát félbe vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel , valamint megszórhatjuk még egy kevés csokis keksszel és a maradék csoki bogyóval .
A torta külsejét megkenjük a fehércsokis krémmel majd 1 óràra a hűtőbe rakjuk .
A torta külsejét megszórjuk a darált keksszel valamint a torta tetejét eper szemekkel és csokis keksszel díszítjük .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: