Cake by fari

Kinder Maxi King torta

 

      Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk és akkor még nem tudtuk elképzelni , hogy valaha is tortaformát ölthetne ez az isteni édesség . De ez is elérkezett .  Engem két okból is örömmel töltött el ennek a tortának a készítése , egyrészt mert ez az egyik kedvencem , másrészt pedig jó volt látni , hogy az emberek egyre befogadóbbak már itt Magyarországon is és képesek az új dolgok felé nyitni . De ez így van rendjén , az új dolgok nem mindig jelentenek valami rosszat , és muszáj fejes ugranunk az ismeretlenbe , mivel nem ragaszkodhatunk mindig csak a tradíciókhoz . Ha így tettek volna az emberek korábban és nem akartak volna újítani akkor nem születtek volna olyan nagyszerű torták mint például a Viktória piskóta vagy akár a Fekete erdő torta . Ennyit rólam , most nézzük inkább a receptet . 

Hozzávalók a piskótához  : ( 18 cm formával ) 

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 7 g sütőpor
  • 8 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 2 tk szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 1 tk citromlé

 

Hozzávalók a krémhez : 

  • 300 ml habtejszín 
  • 200 g mascarpone 
  • 3 ek porcukor 
  • 1 tk vanília aroma 

 

Hozzávalók a karamellszószhoz : 

  • 1 ek víz
  • 3 ek cukor 
  • 2 ek vaj
  • 2 ek tejszín 

 

Hozzávalók a díszítéshez : 

  • 2 db kinder maxi king 
  • 250 g darált pörkölt sós mogyoró 
  • 60 g olvasztott csoki 

 

Elkészítés : 

  1. Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni . 
  2. A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt . 
  3. Ha már elkezdett habosodni akkor kanalanként hozzáadhatjuk a cukor 2/3 és kemény habbá verjük . 
  4. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük, ami azért egy hasznos lépés , mivel így a piskóta még lágyabb és levegősebb lesz . 
  5. Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor fokozatosan adhatjuk is hozzá a tojássárgáját és még további 2 percig verjük . 
  6. A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is keverjük őket . 
  7. Mielőtt hozzáadnánk a tésztánkhoz azelőtt alaposan szitáljuk át . 
  8. A száraz hozzávalókat két részletben adjuk hozzá , majd addig keverjük amíg el nem tűnnek a csomók . 
  9. Formába öntjük (érdemesebb két részletben sütni mert akkor valamivel magasabb piskóta lapokat kapunk )   és 175 fokra a sütőbe rakjuk 20-25 percre . 
  10. Ha a teteje aranybarna akkor kész is . 
  11. Amíg hűlnek a tortalapok addig elkészítjük a krémet amihez a habtejszínt felverjük és ha elkészült akkor hozzáadjuk a mascarpone t a porcukrot és a vanília aromát . 
  12. A krémünket legalább fél órára a hűtőbe rakjuk . 
  13. Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint  a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon . 
  14. Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön . 
  15. Utolsó feladatunk , hogy elkészítsük a díszítéshez az olvasztott csokit , ami igazából semmi extra . 
  16. Gőz felett a csokit felolvasztjuk és 2-3 ek tejet hozzáadunk , hogy még folyósabb legyen  ( Nem kell megijedni ha túl hígnak tűnik mivel úgyis megdermed később ) .
  17. Nem lényeges lépés , de a darált mogyorót , megcsinálhatjuk aprító gépben is vagy akár saját magunk feldaraboljuk késsel mint  Gordon Ramsay .
  18. Kezdődhet is a mókás része az egésznek  avagy  a kedvenc részem  , a torta összeállítása  . 
  19. A torta lapokat megkenjük a tejszínes krémmel majd jó sokat csorgatunk rá a karamellszószból is .
  20. A torta külsejét is bevonjuk a tejszínes krémmel , de nem teljesen . mivel még előtte pihennie kell egyet a hűtőben . ( kb 20 percet ) 
  21. Ha megfelelően lehűlt a tortánk akkor teljesen bevonjuk a tejszínes krémmel és a darált mogyit pedig az oldalához tapasztjuk . 
  22. Megint mehet vissza a hűtőbe egy kis pihenőre , de most már elég neki vagy 10 perc . 
  23. Erre azért van szükség , mivel ha nem hűl le eléggé a krémünk akkor a csokiszósz letarolja az egészet és akkor feleslegesen dolgoztunk ennyit . 
  24. Ha kellően hideg a tortánk akkor leöntjük a csokiszósszal és tetejét a Kinder Maxi Kinggel valamint egy kevés pörkölt mogyoróval díszítjük . 
  25. Ezzel el is készültünk , szóval már csak a kóstolás van hátra . 
  26. Próbáljátok ki , mert isteni , igazi időutazás vissza 1998 ba .

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szandra Pünkösti says:

    Szia! Ezt mekkora tortaformában kell sütni?

  2. Renáta Seprényi says:

    Ez a torta egyszerűen fantasztikus! Életem első tortája, és hatalmas sikert aratott. Nagyon szépen köszönöm!

  3. Farkas Richárd says: (előzmény @Kinga Tamas)

    Nagyon örülök , hogy ennyire tetszik a recept 🙂 Remélem örömöd leled majd a további receptjeimben is .

  4. Kinga Tamas says:

    Sziasztok!
    Én nagyon szépen köszönöm a receptet, eddig 5-6 alkalommal készítettem el és eddig még mindig csodás lett! 🙂 Én annyit variáltam, hogy a süti alap nálam csak egy sima kakaós piskóta lett, mert kicsit sz.r az ezer éves gázsütőm, így nagyon nem próbàlkozom a linzeren és a piskótán kívül mással, de így is szuper lett a torta.
    Csak megjegyzem, hogy életemben először csináltam karamell szószt a recept alapján és hihetetlenül finom lett. A karamell szószt a piskótára kenem és csak utána kenem meg a tejszínes krémmel. Nàlam épp csak habtejszín volt, azzal is tökéletes lett. Szóval a legfontosabb nàlunk az egész család oda van érte ès köszönjük!

  5. vincze.kriszta@gmail.com says:

    Szia! Megcsináltam, isteni! Köszönöm a receptet. Egy dolog nem sikerült tökéletesen, a karamell szósz. Borzasztó kemény lett, ahogy rálocsoltam a hideg krémre. Ahová kicsit több került, ott konkrétan a kés sem tudta elvágni. Mit ronthattam el? Köszönöm, ha tudtok segíteni ötletekkel! 😊

  6. vincze.kriszta@gmail.com says:

    Szia! Megcsináltam, isteni! Köszönöm a receptet. Egy dolog nem sikerült tökéletesen, a karamell szósz. Borzasztó kemény lett, ahogy rálocsoltam a hideg krémre. Ahová kicsit több került, ott konkrétan a kés sem tudta elvágni. Mit ronthattam el? Köszönöm, ha tudtok segíteni ötletekkel!

  7. csesimge@gmail.com says:

    Megcsináltam ma, de nekem egyáltalán nem sikerült. A piskóta külseje barnára sült, a belseje folyott. A krém is folyós maradt, az lett a vége hogy egy nagy tálba daraboltuk a tésztát, arra a krémet, arra a karamell, és még egy réteg tészta. Arra a maradék krém és a csoki. De legalább finom.

  8. Flaisik Kriszta says: (előzmény @Farkas Richárd)

    Ja, és bocs, hogy nem várom meg az 1 hónapot a válasszal!

  9. Farkas Richárd says: (előzmény @Flaisik Kriszta)

    Igen sós mogyoró kell hozzá , mivel a karamell elég édes , és az édes sós ízek kombinációja mindig jól működik . A karamellhez pedig főzőtejszínt használjatok mindig !!!

  10. Matild Kovács says:

    Karamell szosznál milyen tejszin kell főzző tejszín vagy habtejszin?

  11. Flaisik Kriszta says:

    Bocsánat, hogy megkérdezem, de biztos, hogy sós mogyorót használtok a díszítéshez? :O

  12. Pataki Letícia says:

    Ez a felvezető szöveg nagyon ergya…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!