Cake by fari

Twix torta

             Sziasztok ! A mai tortám szintén valami extra , ami most egy Twix torta . Szerintem nincs olyan ember a földön aki jobban szeretné a Twix-et mint én , éppen ezért hatalmas élmény volt belevágni ebbe a műveletbe , hogy elkészítsem a kedvenc csokim torta változatát . Őszintén mondhatom , hogy minden percét élveztem . Nem mondható túl komplex tortának , de néha az egyszerűség a nyerő , és teljesen visszaadja a Twix ízét , éppen ezért muszáj kipróbálnotok . 

Hozzávalók a piskótához : 

  • 200 g liszt
  • 50 g kakaópor
  • 100 g kristálycukor
  • 200 g vaj
  • 2 tk fahéj
  • 90 g tejföl
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • vanília aroma
  • 45-50 ml tej 

 

Hozzávalók a karamellás krémhez : 

  •  300 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml karamellszósz ( a Kinder Maxi King tortánál alkalmazott verziót használtam itt is )
  • 50 g porcukor

 

Hozzávalók a díszítéshez : 

  • 1 kisebb csomag Manner nápolyi
  • 2 db twix
  • 4-5 db mézes keksz  
  • 50 g olvasztott csoki

 

Elkészítés : 

  1. Nem egy szokásos piskótát készítünk most , hanem egy kicsit tömörebb állagút , de így is csodás lesz , mivel kívül ropogós , belül pedig puha lesz . 
  2. Első lépésként a vajat és a cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a tojást .
  3. A lisztet a kakaóport és fahéjat kimérjük , és egy tálban összekeverjük őket majd apránként a tésztához adjuk , és körülbelül 5 percig keverjük .
  4. A tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával és állni hagyjuk kb 2 percig . Ez igazából a különlegessége ennek a piskótának mivel ettől az egyvelegtől még puhább lesz a tészta . 
  5. A 2 perc leteltével megfigyelhetjük , hogy a tejföl térfogata jócskán megnőtt , köszönhetően a szódabikarbónának . 
  6. Ezután hozzáadjuk a tésztához és szépen eldolgozzuk benne . 
  7. Végső lépésként hozzáöntjük a tejet és vanília aromát , majd 18 cm es formába öntjük és 170 fokon sütjük 25 – 30 percig . 
  8. Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet , amihez először is felverjük a habtejszínt majd hozzáadjuk a mascarpone-t , valamint a porcukrot . 
  9. A krémből körülbelül 2-3 kanálnyit kiveszünk és félrerakjuk , mivel az majd kell a díszítéshez . 
  10. Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint  a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon . 
  11. Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön .
  12. A karamellszószból is körülbelül 2 – 3 kanálnyit kiveszünk , és félrerakjuk szintén a díszítéshez . 
  13. Ha lehűlt a karamell akkor hozzáadjuk a krémhez és rendesen eldolgozzuk benne  , hűtőbe rakjuk , és csak a díszítés előtt  vesszük elő . 
  14. Utolsó feladatunk , hogy elkészítsük a díszítéshez az olvasztott csokit , ami igazából semmi extra . 
  15. Gőz felett a csokit felolvasztjuk és 2-3 ek tejet hozzáadunk , hogy még folyósabb legyen  ( Nem kell megijedni ha túl hígnak tűnik mivel úgyis megdermed később ) .
  16. Ha minden kellően lehűlt akkor nincs más feladatunk , csak a torta összeállítása .
  17. A piskótánkat kettévágjuk , majd megkenjük a karamellkrémmel , és a külsejét is teljesen bevonjuk vele .
  18. A krémet amit félreraktunk , most elővesszük és 3-4 ek kakaóport adunk hozzá , majd habzsákba töltjük és tetszőleges formákat nyomunk a tortánkra . 
  19. Az olvasztott csokit és karamellszószt lecsorgatjuk az oldalán és megpakoljuk a csokihalommal . 
  20. Csodás az íze , szóval mindenképp próbáljátok ki !!!

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!