Sziasztok ! A mai tortám szintén valami extra , ami most egy Twix torta . Szerintem nincs olyan ember a földön aki jobban szeretné a Twix-et mint én , éppen ezért hatalmas élmény volt belevágni ebbe a műveletbe , hogy elkészítsem a kedvenc csokim torta változatát . Őszintén mondhatom , hogy minden percét élveztem . Nem mondható túl komplex tortának , de néha az egyszerűség a nyerő , és teljesen visszaadja a Twix ízét , éppen ezért muszáj kipróbálnotok .
Hozzávalók a piskótához :
- 200 g liszt
- 50 g kakaópor
- 100 g kristálycukor
- 200 g vaj
- 2 tk fahéj
- 90 g tejföl
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 db tojás
- vanília aroma
- 45-50 ml tej
Hozzávalók a karamellás krémhez :
- 300 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 100 ml karamellszósz ( a Kinder Maxi King tortánál alkalmazott verziót használtam itt is )
- 50 g porcukor
Hozzávalók a díszítéshez :
- 1 kisebb csomag Manner nápolyi
- 2 db twix
- 4-5 db mézes keksz
- 50 g olvasztott csoki
Elkészítés :
- Nem egy szokásos piskótát készítünk most , hanem egy kicsit tömörebb állagút , de így is csodás lesz , mivel kívül ropogós , belül pedig puha lesz .
- Első lépésként a vajat és a cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a tojást .
- A lisztet a kakaóport és fahéjat kimérjük , és egy tálban összekeverjük őket majd apránként a tésztához adjuk , és körülbelül 5 percig keverjük .
- A tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával és állni hagyjuk kb 2 percig . Ez igazából a különlegessége ennek a piskótának mivel ettől az egyvelegtől még puhább lesz a tészta .
- A 2 perc leteltével megfigyelhetjük , hogy a tejföl térfogata jócskán megnőtt , köszönhetően a szódabikarbónának .
- Ezután hozzáadjuk a tésztához és szépen eldolgozzuk benne .
- Végső lépésként hozzáöntjük a tejet és vanília aromát , majd 18 cm es formába öntjük és 170 fokon sütjük 25 – 30 percig .
- Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet , amihez először is felverjük a habtejszínt majd hozzáadjuk a mascarpone-t , valamint a porcukrot .
- A krémből körülbelül 2-3 kanálnyit kiveszünk és félrerakjuk , mivel az majd kell a díszítéshez .
- Következő lépésként elkészítjük a karamellszószt , amihez a cukrot valamint a vizet egy lábasba öntjük és hagyjuk , hogy szép borostyán színűvé váljon .
- Amikor ez megtörtént akkor hozzáadhatjuk a tejszínt és vajat , majd további 2 percig melegítjük utána pedig levesszük a tűzről és hagyjuk , hogy lehűljön .
- A karamellszószból is körülbelül 2 – 3 kanálnyit kiveszünk , és félrerakjuk szintén a díszítéshez .
- Ha lehűlt a karamell akkor hozzáadjuk a krémhez és rendesen eldolgozzuk benne , hűtőbe rakjuk , és csak a díszítés előtt vesszük elő .
- Utolsó feladatunk , hogy elkészítsük a díszítéshez az olvasztott csokit , ami igazából semmi extra .
- Gőz felett a csokit felolvasztjuk és 2-3 ek tejet hozzáadunk , hogy még folyósabb legyen ( Nem kell megijedni ha túl hígnak tűnik mivel úgyis megdermed később ) .
- Ha minden kellően lehűlt akkor nincs más feladatunk , csak a torta összeállítása .
- A piskótánkat kettévágjuk , majd megkenjük a karamellkrémmel , és a külsejét is teljesen bevonjuk vele .
- A krémet amit félreraktunk , most elővesszük és 3-4 ek kakaóport adunk hozzá , majd habzsákba töltjük és tetszőleges formákat nyomunk a tortánkra .
- Az olvasztott csokit és karamellszószt lecsorgatjuk az oldalán és megpakoljuk a csokihalommal .
- Csodás az íze , szóval mindenképp próbáljátok ki !!!
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: