Cake by fari

Áfonyás sajttorta

Hozzávalók a kekszes alaphoz : ( 18 cm és formához )

  • 120 g Győri Édes zabkeksz 
  • 1 db Balaton szelet
  • 60 g olvasztott vaj
  • 1 ek  kókuszreszelék 
  • 1 ek nádcukor

 

Hozzávalók a krémhez :

  • 500 g mascarpone
  • 5-6 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 70 g kékáfonya
  • 1 tk vanília aroma

 

Hozzávalók a gyümölcs zseléhez :

  • 1 doboz fagyasztott erdei gyümölcs keverék
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek víz
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek víz ( a keményítőhöz )
  • 1 tk zselatin por
  • 50 g víz ( a zselatin hoz )

Elkészítés :

  1. A kekszes alaphoz mindent beledobunk egy aprító gépbe ( kivéve a vajat ) 
  2. Ha teljesen por állagúra daráltuk akkor egy tálba öntjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat .
  3. Akkor tökéletes ha a masszát felnyomjuk a tál oldalára és megmarad az rajta .
  4. A formát kibéleljük sütőpapírral és a kekszes alapot elegyengetjük rajta .
  5. Körülbelül 15 percre a hűtőbe rakjuk , addig pedig elkészítjük a krémet .
  6. A krémhez mindent beledobunk a tálba egy elkeverjük , ha szükséges akkor még egy kevés tejet adhatunk hozzá , hogy egy kicsit hígabb legyen .
  7. A krémünket a formába öntjük és vissza rakjuk a hűtőbe 20-25 percre .
  8. Végső lépésként elkészítjük a zselé réteget  .
  9. A gyümölcsöket  egy lábasba rakjuk a citromlé , víz valamint porcukor társaságában és összeforraljuk őket .
  10. Amikor elkezdett forrni akkor hozzáadhatjuk a vízben elkevert keményítőt és további 3 percig forraljuk még majd levesszük a tűzről .
  11. Ha elkészült akkor átpaszírozzuk egy szűrőn .
  12. De ahhoz , hogy zselét kapjunk még hátra van a maga a zselatin .
  13. Szintén egy lábast használunk ehhez a művelethez , és nincs szükségünk másra csak a zselatinporra és a vízre .
  14. Ha felforrt akkor ráöntjük a szószunkra és megvárjuk , hogy lehűljön majd mehet is a torta tetejére .
  15. A díszítést már rátok bízom de itt egy illusztráció a képen azért .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!