Hozzávalók a piskótához :
- 60 g étcsoki
- 30 g vaj
- 3 db egész tojás
- 1 tojássárgája
- 50 g nádcukor
- 50 g Liszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
Hozzávalók a krémhez :
- 300 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 ek karamell szósz ( én most boltit használtam hozzá )
- 3 ek porcukor
- 1 tk vanília aroma
Hozzávalók a díszítéshez :
- 2 db Kinder Maxi King
- 5 db eper
- 2 db Oreo keksz
- karamell és csoki szósz vagy olvasztott csoki ( ez opcionális )
Elkészítés :
- Egy Brownie szerű tészta lesz a tortánk alapja , éppen ezért első lépésként megolvasztjuk a csokit a vajjal együtt .
- A tojásokat a cukorral habosra verjük majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olvasztott csokit és rendesen eldolgozzuk benne .
- Végső lépésként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat .
- Ha csomómentesre kevertük akkor önthetjük a formába ( 18 cm ) és mehet a sütőbe 180 fokra 15 percre . ( Akkor tökéletes ha a belseje még egy nagyon picit lágy )
- Amíg a tésztánk pihen addig elkészítjük a krémet .
- A habtejszínt félig felverjük majd minden mást hozzáadunk és jó sűrű habot verünk belőle .
- Ha a torta lap kihűlt akkor rákanalazzuk a krémet és szépen eloszlatjuk rajta majd a fagyasztóba rakjuk legalább 3 órára .
- Utolsó feladatunk a díszítés de ezt már rátok bízom , viszont a fenti képek adhatnak egy kis instrukciót .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: