Ha létezik csoda akkor ez biztosan az . Az egyik kedvenc sütimről van szó , és már régóta kisérleteztem vele , hogy megalkossam a tökéletes de viszonylag egészséges verziót . Szerintem teljesen olyan lett minden egy szokványos Brownie és az íze talán még jobb is nála 😀 .
Hozzávalók :
- 180 g étcsokoládé
- 90 g vaj
- 1 egész tojás ( szobahőmérsékletű )
- 2 tojássárgája ( szobahőmérsékletű )
- 110 g nádcukor
- 50 g darált zabpehely
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés :
- Az étcsokit és a vajat gőz fölött vagy akár mikróban olvasszuk meg és utána tegyük félre lehűlni
- A tojásokat a cukor habosra verjük robotgép segítségével majd hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket is és még további 1 percig keverjük , hogy rendesen összeálljon .
- A zabpelyhet aprítógépre rakjuk és porrá őröljük .
- Ha ez kész akkor hozzáadhatjuk a csokis masszához és csomómentesre keverjük .
- Utolsó lépésként a vanília aroma , a fahéj valamint a só hozzáadása következik .
- A tepsit ( méretet nem tudok mondani , de a lényeg , hogy minél kisebb legyen mivel így magasabb lesz a süti )olajjal kikenjük utána pedig bele rakunk egy sütőpapírt és eloszlatjuk benne a tésztát .
- Ha szeretnétek akkor egy kis gyümölccsel meglehet szórni a tetejét , gondolok itt nektarinra , málnára de akár áfonyára is .
- 20-25 percig sütjük 180 fokon .
- Akkor tökéletes ha a belseje még egy kissé lágy .
- Várjuk meg amíg kihűl és már fogyaszthatjuk is .
- Isteni finom , a belseje pont annyira lágy amennyire kell szóval csak ajánlani tudom 🙂 .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: