Gyerekkorunk egyik fantasztikus desszertje végre megérkezett torta verzióban is . Ahhh , annyi finom . Egyszerűen nem tudom megunni .
Hozzávalók :
- 10 db kifli
- 2db egész tojás
- 2 db tojássárgája
- 150 g mák
- 100 – 120 g cukor
- 2 tk vanília aroma
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 100 g cukor
Hozzávalók a krémhez :
- 200 ml tej
- 2 db tojássárgája
- 2 db egész tojás
- 1 ek keményítő
- 70-80 g cukor
- 250 ml habtejszín
Hozzávalók a díszítéshez :
- szeder
- áfonya
Elkészítés :
- A legeslegelső feladatunk , hogy fel rakjuk az 500 ml tejet a 100 g cukor valamint a vaníliás cukor társaságában a tűzre és szép lassan felmelegítjük , hogy a cukor teljesen elolvadjon benne .
- Ha ezzel megvagyunk akkor a 2 db tojássárgáját felverjük majd utána fokozatosan hozzáadjuk a tejes keveréket és teljesen elkeverjük .
- Visszarakjuk a tűzre és kb 5 percig melegítjük még , közben pedig folyamatosan kevergetjük .
- Ha a tejes alap kész akkor felszeleteljük a kifliket .
- Egy tálba dobjuk az egyik felét majd utána ráöntünk egy adagot a tejes keverékből és addig kevergetjük amíg fel nem veszi a tejet .
- Ha megpuhultak akkor mehet rá a második adag kifli és annyi tej amit még képes befogadni . ( ha szárazabb a kifli akkor egy kicsit többet fogad be )
- A cukrot a mákkal összekeverjük majd ráöntjük a kiflikre .
- Hozzáadjuk a vanília aromát valamint a tojásokat is és egy masszát gyúrunk belőle . ( Arra számítsatok , hogy egy kissé pépes lesz az állaga de nem kell aggódni mivel a sütőben tökéletesen összeáll majd )
- Ebből az adagból 3 lap jön ki .
- Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a masszát és 180 fokon sütjük 30-35 percig . ( Akkor tökéletes ha a teteje egy kissé barnás )
- Következő feladatunk a krém összeállítása amihez egy sodót készítünk .
- A tejet felrakjuk a tűzhelyre addig pedig a tojásokat elkeverjük a cukorral és a keményítővel majd ha a tej felmelegedett akkor fokozatosan hozzáadjuk és rendesen elkeverjük .
- Visszarakjuk a tűzhelyre és addig kevergetjük amíg el nem kezd besűrűsödni egy kicsit .
- Ha ez kész akkor félretesszük , hogy lehűljön .
- Amíg a sodó hűl addig a tejszínhabot felverjük .
- Ha lehűlt a sodónk akkor hozzáadjuk a tejszínhabhoz és kész a krémünk .
- Nincs más hátra , mint a torta összeállítása .
- A torta lapokat megkenjük a egy adag krémmel majd pedig rétegezzük őket .
- A torta tetejét pedig friss gyümölcsökkel dîszítjük .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: