Cake by fari

Mákos guba torta

Gyerekkorunk egyik fantasztikus desszertje végre megérkezett torta verzióban is . Ahhh , annyi finom . Egyszerűen nem tudom megunni .

Hozzávalók :

  • 10 db kifli
  • 2db egész tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 150 g mák
  • 100 – 120 g cukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 500 ml tej
  • 2 csomag vaníliás cukor 
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g cukor

Hozzávalók a krémhez :

  • 200 ml tej 
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db egész tojás
  • 1 ek keményítő
  • 70-80 g cukor
  • 250  ml habtejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

  • szeder 
  • áfonya

 

Elkészítés :

  1. A legeslegelső feladatunk , hogy fel rakjuk az 500 ml tejet a 100 g cukor valamint a vaníliás cukor társaságában a tűzre és szép lassan felmelegítjük , hogy a cukor teljesen elolvadjon benne .
  2. Ha ezzel megvagyunk akkor a 2 db tojássárgáját felverjük majd utána fokozatosan hozzáadjuk a tejes keveréket és teljesen elkeverjük .
  3. Visszarakjuk a tűzre és kb 5 percig melegítjük még , közben pedig folyamatosan kevergetjük .
  4. Ha a tejes alap kész akkor felszeleteljük a kifliket .
  5. Egy tálba dobjuk az egyik felét majd utána ráöntünk egy adagot a tejes keverékből és addig kevergetjük amíg fel nem veszi a tejet .
  6. Ha megpuhultak  akkor mehet rá a második adag kifli és annyi tej amit még képes befogadni . ( ha szárazabb a kifli akkor egy kicsit többet fogad be )
  7. A cukrot a mákkal összekeverjük majd ráöntjük a kiflikre .
  8. Hozzáadjuk a vanília aromát valamint a tojásokat is és egy masszát gyúrunk belőle . ( Arra számítsatok , hogy egy kissé pépes lesz az állaga de nem kell aggódni mivel a sütőben tökéletesen összeáll majd )
  9. Ebből az adagból 3 lap jön ki .
  10. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a masszát és 180 fokon sütjük 30-35 percig . ( Akkor tökéletes ha a teteje egy kissé barnás )
  11. Következő feladatunk a krém összeállítása amihez egy sodót készítünk .
  12. A tejet felrakjuk a tűzhelyre addig pedig a tojásokat elkeverjük a cukorral és a keményítővel majd ha a tej felmelegedett akkor fokozatosan hozzáadjuk és rendesen elkeverjük .
  13. Visszarakjuk a tűzhelyre és addig kevergetjük amíg el nem kezd besűrűsödni egy kicsit .
  14. Ha ez kész akkor félretesszük , hogy lehűljön . 
  15. Amíg a sodó hűl addig a tejszínhabot felverjük .
  16. Ha lehűlt a sodónk akkor hozzáadjuk a tejszínhabhoz  és kész a krémünk .
  17. Nincs más hátra , mint a torta összeállítása .
  18. A torta lapokat megkenjük a egy adag krémmel majd pedig rétegezzük őket .
  19. A torta tetejét pedig friss gyümölcsökkel dîszítjük .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!