Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm )
- 5 db tojás
- 110 g porcukor
- 125 g Liszt
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk vanília aroma
- 1 közepes citrom lereszelt héja
- 1 citrom leve
Hozzávalók a krémhez :
- 250 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 db narancs leve
- 175 g kefír
Hozzávalók a díszítéshez :
- pisztácia
- málna
- szeder
Elkészítés :
- A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét felverjük a csipet sóval és a porcukor 3/4 részével .
- Ha szép magas habot kaptunk akkor félrerakjuk és a sárgáját is felverjük a maradék porcukorral valamint az olvasztott vajjal .
- A két masszát össze forgatjuk és simára keverjük .
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is . ( érdemesebb átszitálni őket ) valamint a vanília aromát .
- A legvégén pedig hozzáadjuk a citrom héjat valamint a citrom levét is .
- 180 fokon sütjük 20 percig .
- Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet , amihez nincs más dolgunk , csak hogy összekeverjük mindent .
- A krém hirtelen jött ötlet volt de nekem nagyon megtetszett mivel a sima édes mascarpone krémet nagyon feldobja .
- Ha kihűlt a piskótánk akkor megpakoljuk a krémmel és gyümölcsökkel , valamint pisztáciával díszítjük .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: