Citrom torta kefírrel

Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm )

Hozzávalók a krémhez :

Hozzávalók a díszítéshez :

Elkészítés :

  1. A tojásokat szétválasztjuk majd a fehérjét felverjük a csipet sóval és a porcukor 3/4 részével .
  2. Ha szép magas habot kaptunk akkor félrerakjuk és a sárgáját is felverjük a maradék porcukorral valamint az olvasztott vajjal .
  3. A két masszát össze forgatjuk és simára keverjük  .
  4. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is . ( érdemesebb átszitálni őket ) valamint a vanília aromát .
  5. A legvégén pedig hozzáadjuk a citrom héjat valamint a citrom levét is .
  6. 180 fokon sütjük 20 percig .
  7. Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet , amihez nincs más dolgunk , csak hogy összekeverjük mindent .
  8. A krém hirtelen jött ötlet volt de nekem nagyon megtetszett mivel a sima édes mascarpone krémet nagyon feldobja .
  9. Ha kihűlt a piskótánk akkor megpakoljuk a krémmel és gyümölcsökkel , valamint pisztáciával díszítjük .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »