Kezdem azt érezni , hogy már kimerítettem a lehetőségeket a Kinder termékcsaládnál mivel kb már szinte minden édességükből csináltam tortát . De azért fussunk neki úgy 100 000. alkalommal is . Mindenki szereti szóval elfér meg néhány ilyen bejegyzés a blogomon 😀 .
Hozzávalók a piskótához : (22 cm es tortához )
- 6 db tojás
- 120 g porcukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 100 g tejcsoki
- 40 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csésze fekete kávé vagy espresso
Hozzávalók a krémhez :
- 500 ml habtejszín
- 250 g ricotta
- 2 tk vanília aroma
- 2 ek méz
- 3-4 ek porcukor
- 3 tk zselatin por
Hozzávalók a díszítéshez :
- 100 g tejcsoki
- 4 db Kinder tejszelet
Elkészítés :
- Egy átlagos csokis piskótát csinálunk első körben , vagy mégsem ?
- Hát bizony lesz benne pár csavar mivel mind a fehérjét és mind a sárgáját fel fogjuk verni .
- Először a fehérjét a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük , majd ha ez kész akkor félretesszük pihenni és foglalkozunk a sárgájával .
- Ehhez pedig először is , fel kell olvasztani a csokit amit megtehetünk akár mikróban akár vízgőz fölött is . Az eredmény ugyanaz lesz .
- Ha egy kissé kihűlt a csokink akkor hozzáadjuk a sárgájához , valamint még adunk hozzá 2 ek cukrozatlan kakaóport is .
- Kézi habverő segítsegével csomómentesre keverjük , végül pedig a fehérjehabhoz adjuk .
- Egy fakanál segítségével , óvatosan összekeverjük a két masszát .
- Jöhetnek a száraz hozzávalók .
- Mindent átszitálunk és csak úgy adjuk a masszához ( 2 részletben ) .
- Ha a tésztánk csomómentes akkor már csak a kávét kell hozzáadni .
- Amikor hozzáöntjük a kávét akkor megfigyelhetjük hogy a tészta egy kissé híg de nem kell aggódni mert így lesz tökéletes .
- A kávé szerepe annyi a tésztában , hogy segít felerősíteni a csokis ízélményt .
- 25-30 percig sütjük 180 fokon .
- Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet .
- A habtejszínt félig felverjük majd hozzáadjuk a ricottát és kemény habbá verjük .
- A legvégén pedig mehet bele a porcukor , a méz és a vanília aroma .
- A zselatin hoz kiveszünk 2-3 kanálnyi krémet egy kis tálba és csomómentesre keverjük majd a krémünkhöz adjuk és további 2 percig verjük .
- Ha a piskótánk megsült és ki is hűlt akkor félbevágjuk .
- A legfelső lapot visszarakjuk a tortaformába , ez lesz a tortánk alja .
- Rákanalazzuk a krémet és lefedjük a másik torta lappal .
- Egy éjszakára mehet a hűtőbe .
- Tálalás előtt leöntjük olvasztott csokival és a Kinder tejszelet darabokkal díszítjük .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: