Cake by fari

Kinder Pingui – házilag

Új év új lehetőségek . De az indíttatásom , hogy a csokis desszerteket átformáljak valami süti alakba , nem változott . A Kinder Pingui a következő áldozatom . Komoly érzelmi szálak fűznek hozzá , mivel gyerekkoromban állandóan ilyet hozott nekem apum Németországból . 4 es vagy 6 os pakkban lehet kapni , én magam sem tudom , de a lényeg  , hogy egy csomag simán lecsúszott nekem belőle úgy 20 perc alatt . A szüleim szinte már elzárták tőlem , és mondhatom , teljes joggal .  De most végre megalkottam a saját bűnös élvezetemet és mondhatom , hogy ez talán még jobb mint az eredeti . Na de lássuk is a receptet !!


Hozzávalók a piskótához : 

  • 2 db tojás 

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 1 csapott teáskanál sütőpor

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál kakaópor

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál vanília aroma


Hozzávalók a krémhez : 

  • 250 ml habtejszín

  • 250 g mascarpone

  • 3 evőkanál porcukor

  • 4 evőkanál méz

  • 1 kisebb citrom reszelt héja

  • 1 citrom leve

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 1 evőkanál tej


Hozzávalók a csokis réteghez : 

  • 100 g tejcsoki


Hozzávalók a bevonathoz : 

  • 450 g tejcsoki


Elkészítés : 

  1. Egy átlagos piskóta készül majd , amihez a szokott módon szétválasztjuk először a tojásokat , utána a fehérjét a sóval felverjük és fokozatosan adjuk hozzá azt a “rengeteg” cukrot , kivéve a vaníliás cukrot mivel az majd a sárgájához megy . 

  2. Ha sikeresen felvertük a habot akkor foglalkozhatunk a sárgájával amihez hozzáadjuk a vanília aromát valamint a vaníliás cukrot is .

  3. A két masszát összekeverjük egy fakanál segítségével majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük .



  4. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral ( én 27×17 cm es tepsit használtam ) majd beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt készre sütjük .

  5. Jöhet a krém .

  6. A krémhez először is , a tejszínhabot félkemény habbá verjük , majd utána hozzáadjuk a mascarponet .

  7. Kanalanként belerakjuk a porcukrot valamint a mézet is .

  8. Végső lépésként jön a citrom minden része , valamint a tej és a vanília aroma is .

  9. A krémet egy 30 percre a hűtőbe rakjuk , hogy egy kicsit visszahűljön és könnyebb legyen vele dolgozni .

  10. Amikor a piskótánk kész , és ki is hűlt  akkor felszeleteljük .

  11. Először negyedeljük , majd a negyedeket három egyenlő részre vágjuk 

  12. Ebből az adagból 6 giga szelet jön ki , de  ha úgy érzitek akkor duplázhatjátok az adagot , hogy mennyiségben több jöjjön ki . 

  13. Na szóval , ott van előttünk a 12 piskóta szelet .

  14. Ebből 6 db t megkenünk a krém felével majd mehet a hűtőbe egy 20 perc pihenőre .

  15. A középső csokis réteghez most szükségünk lesz arra a 100 g csokira .

  16. Ahhoz , hogy jó ropogós legyen , vagyis hogy roppanós érzetet kapjunk , temperálni kell a csokit .

  17. Nyugalom , nem egy ultra bonyolult művelet , ugyanis csak annyi a dolgunk , hogy a csoki 2/3 részét gőz fölött megolvasztjuk majd amikor ez megtörtént akkor félretesszük  és a maradék csokival beoltjuk , vagyis visszahűtjük . 

  18. A beoltás közben szerencsére a csoki elkezd visszahűlni így nem kell attól félni , hogy a krémünk megolvadna .

  19. A krém tetejére ráöntjük a csokit és mehet a hűtőbe ismét, úgy 45-50 percre .

  20. Amikor letelt a pihenő , akkor rárakjuk a maradék krémet és az árván maradt piskóta lapokkal lefedjük . 

  21. Így már meg is kaptuk a 6 szeletet , és nem kell bajlódni a szeleteléssel sem mivel ezt már elintéztük . 

  22. Megint pihentetjük , ismét egy 50 perc , de lehet akár 1 óra is .

  23. Amikor letelt ez az idő is , akkor a bevonatra szánt csokit temperáljuk . 

  24. Az előbb említett módszer szerint , vagyis 2/3 csokit megolvasztunk , 1/3 csokival pedig beoltjuk , vagyis 300 g csokit olvasztunk , 150 g pedig a végén kerül bele .

  25. Ha teljesen felolvadt benne az összes csoki akkor kiszedjük a 6 db szeletkénket a formából és egy rácsra állítjuk őket .  ( Nálam azért láttok csak 5 db t  , mert egyet sajnos betoltam közben ) 



  26. Nekem sajnos csak ilyen volt most otthon , de a feladatát ellátta így is . 

  27. A szeleteket leöntjük a csokival , úgy hogy teljesen bevonja őket .

  28. Előre szólok , hogy pepecselős munka , de mindenképp megéri .

  29. Ha teljesen bevontuk őket , akkor megint pihentetjük őket a hűtőben ( 1 óra ) vagy a fagyasztóban , ami egy gyorsabb megoldás , itt nagyjából 30 perc .

  30. Az ujjunkat hozzápöccintve , ha kopogó hangot hallunk akkor tudjuk , hogy már jó . 

  31. Tálaljuk és gyorsan befaljuk az egészet ,de ha nem akarjuk egy önző ember benyomását kelteni akkor esetleg a többieknek is adhatunk belőle . 

  32. Remélem kipróbáljátok és ízleni is  fog nektek  .



Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést .  Instagrammon  is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!