Új év új lehetőségek . De az indíttatásom , hogy a csokis desszerteket átformáljak valami süti alakba , nem változott . A Kinder Pingui a következő áldozatom . Komoly érzelmi szálak fűznek hozzá , mivel gyerekkoromban állandóan ilyet hozott nekem apum Németországból . 4 es vagy 6 os pakkban lehet kapni , én magam sem tudom , de a lényeg , hogy egy csomag simán lecsúszott nekem belőle úgy 20 perc alatt . A szüleim szinte már elzárták tőlem , és mondhatom , teljes joggal . De most végre megalkottam a saját bűnös élvezetemet és mondhatom , hogy ez talán még jobb mint az eredeti . Na de lássuk is a receptet !!
Hozzávalók a piskótához :
-
2 db tojás
-
2 evőkanál cukor
-
1 vaníliás cukor
-
1 csapott teáskanál sütőpor
-
1 evőkanál liszt
-
1 evőkanál kakaópor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a krémhez :
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
3 evőkanál porcukor
-
4 evőkanál méz
-
1 kisebb citrom reszelt héja
-
1 citrom leve
-
1 teáskanál vanília aroma
-
1 evőkanál tej
Hozzávalók a csokis réteghez :
-
100 g tejcsoki
Hozzávalók a bevonathoz :
-
450 g tejcsoki
Elkészítés :
-
Egy átlagos piskóta készül majd , amihez a szokott módon szétválasztjuk először a tojásokat , utána a fehérjét a sóval felverjük és fokozatosan adjuk hozzá azt a “rengeteg” cukrot , kivéve a vaníliás cukrot mivel az majd a sárgájához megy .
-
Ha sikeresen felvertük a habot akkor foglalkozhatunk a sárgájával amihez hozzáadjuk a vanília aromát valamint a vaníliás cukrot is .
-
A két masszát összekeverjük egy fakanál segítségével majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre keverjük .
-
Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral ( én 27×17 cm es tepsit használtam ) majd beleöntjük a tésztát és 20 perc alatt készre sütjük .
-
Jöhet a krém .
-
A krémhez először is , a tejszínhabot félkemény habbá verjük , majd utána hozzáadjuk a mascarponet .
-
Kanalanként belerakjuk a porcukrot valamint a mézet is .
-
Végső lépésként jön a citrom minden része , valamint a tej és a vanília aroma is .
-
A krémet egy 30 percre a hűtőbe rakjuk , hogy egy kicsit visszahűljön és könnyebb legyen vele dolgozni .
-
Amikor a piskótánk kész , és ki is hűlt akkor felszeleteljük .
-
Először negyedeljük , majd a negyedeket három egyenlő részre vágjuk
-
Ebből az adagból 6 giga szelet jön ki , de ha úgy érzitek akkor duplázhatjátok az adagot , hogy mennyiségben több jöjjön ki .
-
Na szóval , ott van előttünk a 12 piskóta szelet .
-
Ebből 6 db t megkenünk a krém felével majd mehet a hűtőbe egy 20 perc pihenőre .
-
A középső csokis réteghez most szükségünk lesz arra a 100 g csokira .
-
Ahhoz , hogy jó ropogós legyen , vagyis hogy roppanós érzetet kapjunk , temperálni kell a csokit .
-
Nyugalom , nem egy ultra bonyolult művelet , ugyanis csak annyi a dolgunk , hogy a csoki 2/3 részét gőz fölött megolvasztjuk majd amikor ez megtörtént akkor félretesszük és a maradék csokival beoltjuk , vagyis visszahűtjük .
-
A beoltás közben szerencsére a csoki elkezd visszahűlni így nem kell attól félni , hogy a krémünk megolvadna .
-
A krém tetejére ráöntjük a csokit és mehet a hűtőbe ismét, úgy 45-50 percre .
-
Amikor letelt a pihenő , akkor rárakjuk a maradék krémet és az árván maradt piskóta lapokkal lefedjük .
-
Így már meg is kaptuk a 6 szeletet , és nem kell bajlódni a szeleteléssel sem mivel ezt már elintéztük .
-
Megint pihentetjük , ismét egy 50 perc , de lehet akár 1 óra is .
-
Amikor letelt ez az idő is , akkor a bevonatra szánt csokit temperáljuk .
-
Az előbb említett módszer szerint , vagyis 2/3 csokit megolvasztunk , 1/3 csokival pedig beoltjuk , vagyis 300 g csokit olvasztunk , 150 g pedig a végén kerül bele .
-
Ha teljesen felolvadt benne az összes csoki akkor kiszedjük a 6 db szeletkénket a formából és egy rácsra állítjuk őket . ( Nálam azért láttok csak 5 db t , mert egyet sajnos betoltam közben )
-
Nekem sajnos csak ilyen volt most otthon , de a feladatát ellátta így is .
-
A szeleteket leöntjük a csokival , úgy hogy teljesen bevonja őket .
-
Előre szólok , hogy pepecselős munka , de mindenképp megéri .
-
Ha teljesen bevontuk őket , akkor megint pihentetjük őket a hűtőben ( 1 óra ) vagy a fagyasztóban , ami egy gyorsabb megoldás , itt nagyjából 30 perc .
-
Az ujjunkat hozzápöccintve , ha kopogó hangot hallunk akkor tudjuk , hogy már jó .
-
Tálaljuk és gyorsan befaljuk az egészet ,de ha nem akarjuk egy önző ember benyomását kelteni akkor esetleg a többieknek is adhatunk belőle .
-
Remélem kipróbáljátok és ízleni is fog nektek .
Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést . Instagrammon is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: