Szerintem senkinek sem kell bemutatni a mára már ikonikussá vált tortámat . Mióta feltöltöttem az első variációját , azóta rengeteg apróságon változtattam , mint például azon , hogy mostanában már különböző gyümölcsöket is raktam rá , vagy hogy került rá több különböző dekorációs elem is , kekszek , fűszernövények …..stb . Azonban mint mindennek , egy tortának is muszáj időnként megújulni , éppen ezért most elhoztam nektek a Kinder Maxi King tortám leegyszerűsített verzióját . Az alap összetevők megmaradtak , azonban egy kicsit másabb formában kerültek a tortába . A karamellszósz például egy karamell puding formájában láthatjátok viszont a tortában ,mivel rengeteg üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban , hogy egy kissé nehézkes a tökéletes karamellszósz megalkotása , és ebben teljesen egyetértek veletek . Nekem sincs mindig kedvem a tűzhely fölött állni és várni , mikor olvad fel a cukor , ha pedig egy pillanatra elfordulok már leéget , szóval kész idegbaj . Viszont szeretek kísérletezni , és olyan variánsokat keresni ami sokkal egyszerűbbé teszik egy torta vagy bármilyen másik süti elkészítését , mivel az sem jó ha a sütésre egy fárasztó és idegörlő tevékenységként gondolunk . Az egyszerűség nem mindig jelent minimalista ízeket , csak meg kell találni azt a bizonyos aranyközéputat . Remélem megengeditek nekem ezt a kis nosztalgiázást , mivel most egy kicsit felelevenítem majd a korábbi műveimet , de az első képen látható torta lesz a fő témánk , ő az újonc .
Sokat gondolkodtam rajta , hogy most mégis milyen formában kerüljön fel ez a recept a blogomra , mivel már így is van egy pár Kinder Maxi King receptem , de utána arra jutottam , hogy összehasonlítanám a korábbi verziókat a mostanival .
Ugye az előző tortánál egy sima 6 tojásos piskóta receptet használtam , viszont mostanában rengeteg alkalommal szembejött velem egy másik variánsa , az olajos piskóta . Nem is kellett sokáig kérlelni magamat , rohantam is egyből a boltba és megvettem az alap hozzávalókat amik szerintem kellenének egy ilyen tésztába . Ez pedig úgy néz ki , hogy ………………….. ( Ez egyébként dupla adag , amit ide leírtam ) 24 cm es formához
-
12 db tojás
-
12 evőkanál cukor
-
12 evőkanál liszt
-
14 evőkanál olaj
-
8 evőkanál tej
-
2 teáskanál vanília aroma
-
2 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Az állaga egy kicsit tömörebb mint egy szokásos piskóta tésztáé de véleményem szerint sokkal izgalmasabb , a tej miatt pedig egészen érdekes textúrát kap a piskóta . Az eddig használt receptem pedig a 6 db tojás , 120 g cukor, 150 g liszt , 1 teáskanál vanília kivonat , fél csomag sütőpor , 1 csipet só .
Az olajos piskótám elkészítése a következő lépésekből áll :
-
A tojásokat szétválasztjuk
-
A fehérjét a sóval felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor 2/3 részét .
-
A sárgáját a maradék cukorral , a vaníliás cukorral valamint a vanília kivonattal szintén felverjük majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat is . A legvégén pedig jöhet a tej .
-
A sárgájás masszához hozzáadjuk a lisztet valamint a sütőport és csomómentesre keverjük .
-
A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk majd sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük .
-
180 fokon sütjük ( légkeverésen 160 fokon ) 30-35 percig .
A krém recept szintén megváltozott . Régen a tejszínhab – marcarpone kombinációra esküdtem , de rájöttem , hogy ugyanezt az ízhatást elérhetem azzal is ha egy pudingos krémet készítek . Mivel a házi puding készítése egy kicsit hosszadalmasabb folyamat lenne , így sima bolti pudingporból készítem a krém alapját . Viszont ha valaki maga szeretné elkészíteni a pudingot a krémhez akkor itt megtalálja a receptet hozzá . Szerintem semmi szégyelni való nincs ebben, mivel pont ezért találták ki , hogy egyszerűbbé tegyék az otthoni sütögetést . A krém recept az alábbi …..
Fehércsokis krém:
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag Dr.Oetker fehércsoki puding
-
4 evőkanál cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vanília aroma
-
500 ml tej
Karamellás krém :
-
100 ml habtejszín
-
1 csomag Dr.Oetker karamellás puding
-
3-4 evőkanál cukor
-
500 ml tej
Elkészítés :
-
A tejszínhabot mindkét esetben felverjük majd a pudingokat a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük .
-
Miután elkészültek , fóliával lefedjük a tetejüket , nehogy bebőrösödjenek .
-
Amikor lehűltek akkor hozzáadjuk őket a felvert habtejszínhez és szép egynemű krémet keverünk belőlük .
Sokkal gyorsabb ,egyszerűbb és maximálisan visszaadja a Kinder Maxi King ízeit . A torta betöltésénél ügyeljünk arra , hogy a fehércsokis krémből maradjon még a torta külsejének a bevonására is . A torta lapokat miután kettévágtuk , betöltjük a kétféle krémmel valamint megszórjuk őket pörkölt mogyoróval is . Utána pedig a külsejét is bevonjuk a krémmel . A korábban használt krémnek a receptjét itt megtaláljátok .
A tetején található csokikoszorú ( legelső kép ) , étcsokoládé , olaj , és aprított mogyoró eredménye . Az arányok a következők …..
-
200 g étcsoki
-
100 g aprított mogyoró
-
3 evőkanál olaj
A csokit megolvasztjuk majd hozzáadjuk a mogyorót és az olajat . Egy kicsit hagyjuk lehűlni majd a torta tetejére halmozzuk . Kinder Maxi King szeletekkel díszítjük és már kész is vagyunk . Remélem tetszett nektek egy a kis újított recept és ki fogjátok majd próbálni .
Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést . Instagrammon is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Szia! Most fogom elkészíteni én is ezt a verziód, nagyon kíváncsi vagyok és izgulok is, istenien néz ki🤗😇
Kérdésem az lenne, hogy a betöltésnél s kétféle pudingot egymásra kenem majd mogyoró és piskota, újra két krém és lap mogyoró..?
Köszönöm!
Nikol
Szia ! igen ezt is két részletben sütöm meg , és utána pedig elfelezem mindkét piskótámat . Remélem segítettem 🙂
Szia! Ma ki szeretném próbálni ezt a receptet, az előző verziót imádják a munkatársaim 🙂 A piskótát egy adagban sütöd és utána vágod szét vagy ugyanúgy, mint az előző receptnél, két részletben?
Válaszodat előre is köszönöm!