Cake by fari

Ricottás lepény

Minden ember életében akadnak időszakok amikor egy adott ételre vagy hozzávalóra rákattan , és nálam ez most a túró , úgy tűnik , hogy én most élem a túró korszakomat . Rengeteg formáját szeretem , például körözöttként, tortában , krémben vagy krémtúróként de a legjobbat csak mostanra találtam meg . Számomra lepény formájában a legfinomabb de nem is akárhogy , hanem jól meglocsolva juharsziruppal , valamint szederrel vagy málnával megpakolva , jaj annyira finom . Bár nem hagyományos túróból készül , de igazából mindegy , azzal is működik . Túró – túró , megadjuk neki , olasz túrófajta és hát az olasz dolgoknak egyébként is nagy fanja vagyok . A ricottára eddig csak krémalapként tekintettem és csak nem rég vetődött fel bennem az ötlet , hogy akár palacsinta vagy más reggeli ötletek alapjaként is szolgálhatna ez a csodás tejtermék . Az első alkalommal bele is szerettem , és úgy éreztem  muszáj megosztanom veletek ezt a receptet . Na de lássuk is akkor !!!



Hozzávalók : 

  • 250 g ricotta ( vagy sima túró ) 

  • 4 db tojás

  • 1 teáskanál vanília paszta

  • 1 csipet só

  • 100 ml habtejszín

  • 1 narancs reszelt héja

  • Mazsola ízlés szerint

  • 50 g liszt

Elkészítés : 

  1. A tojásokat kettéválasztjuk majd a sárgáját a ricottával valamint a vanília pasztával elkeverjük . 

  2. Belereszeljük 1 narancs héját , valamint hozzáadunk 100 ml habtejszínt , lehet akár cukrozott vagy cukrozatlan is .

  3. Hozzáadunk 50 g lisztet valamint egy kevés mazsolát is .

  4. A tojásfehérjét a sóval  felverjük .

  5. Nem szükséges teljesen felverni , mivel csak annyi a szerepe itt , hogy fellazítsa a tésztát . 

  6. Ha már valamennyire megtartja a formáját , akkor hozzáadhatjuk a ricottás alaphoz és óvatosan beleforgatjuk .

  7. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük őket .

  8. Arra ügyeljetek , hogy egyszerre maximum 2-3 darabot készítsetek , mivel sütés közben még egy kissé lágy lesz a lepény , és csak később kezd el megszilárdulni .

  9. Juharsziruppal és piros gyümölcsökkel a legfinomabb szerintem de akár mézzel is ehetitek vagy bármi mással ami szimpatikus nektek .

  10. Nagyjából 15 db kisebb lepény jön ki ebből az adagból , de vigyázzatok mert garantáltan függőséget okoz . 



Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést .  Instagrammon  is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!