Minden ember életében akadnak időszakok amikor egy adott ételre vagy hozzávalóra rákattan , és nálam ez most a túró , úgy tűnik , hogy én most élem a túró korszakomat . Rengeteg formáját szeretem , például körözöttként, tortában , krémben vagy krémtúróként de a legjobbat csak mostanra találtam meg . Számomra lepény formájában a legfinomabb de nem is akárhogy , hanem jól meglocsolva juharsziruppal , valamint szederrel vagy málnával megpakolva , jaj annyira finom . Bár nem hagyományos túróból készül , de igazából mindegy , azzal is működik . Túró – túró , megadjuk neki , olasz túrófajta és hát az olasz dolgoknak egyébként is nagy fanja vagyok . A ricottára eddig csak krémalapként tekintettem és csak nem rég vetődött fel bennem az ötlet , hogy akár palacsinta vagy más reggeli ötletek alapjaként is szolgálhatna ez a csodás tejtermék . Az első alkalommal bele is szerettem , és úgy éreztem muszáj megosztanom veletek ezt a receptet . Na de lássuk is akkor !!!
Hozzávalók :
-
250 g ricotta ( vagy sima túró )
-
4 db tojás
-
1 teáskanál vanília paszta
-
1 csipet só
-
100 ml habtejszín
-
1 narancs reszelt héja
-
Mazsola ízlés szerint
-
50 g liszt
Elkészítés :
-
A tojásokat kettéválasztjuk majd a sárgáját a ricottával valamint a vanília pasztával elkeverjük .
-
Belereszeljük 1 narancs héját , valamint hozzáadunk 100 ml habtejszínt , lehet akár cukrozott vagy cukrozatlan is .
-
Hozzáadunk 50 g lisztet valamint egy kevés mazsolát is .
-
A tojásfehérjét a sóval felverjük .
-
Nem szükséges teljesen felverni , mivel csak annyi a szerepe itt , hogy fellazítsa a tésztát .
-
Ha már valamennyire megtartja a formáját , akkor hozzáadhatjuk a ricottás alaphoz és óvatosan beleforgatjuk .
-
Olajjal kikent serpenyőben kisütjük őket .
-
Arra ügyeljetek , hogy egyszerre maximum 2-3 darabot készítsetek , mivel sütés közben még egy kissé lágy lesz a lepény , és csak később kezd el megszilárdulni .
-
Juharsziruppal és piros gyümölcsökkel a legfinomabb szerintem de akár mézzel is ehetitek vagy bármi mással ami szimpatikus nektek .
-
Nagyjából 15 db kisebb lepény jön ki ebből az adagból , de vigyázzatok mert garantáltan függőséget okoz .
Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést . Instagrammon is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: