Cake by fari

Ferrero Rocher torta


Ha felvetődik a beszélgetésben a ferrero rocher kifejezés akkor mindenkinek azonnal egy nagyon csokis és mogyorós édesség jut eszébe ami egyben nagyon elegáns is és kiváló ajándék akár egy évfordulóra . Most ennek a torta változatát hoztam el nektek , azonban egy kis csavart vittem bele  , mivel a tésztába került egy kevés sör , de tényleg csak egy kicsi . Egy ismerőstől kaptam ezt a tippet és gondoltam adok neki egy esélyt , hát azt kell mondjam , hogy nagyon bevált . Lássuk is a receptet !

Hozzávalók a piskótához : (20 cm es formához – 2 piskótalap jön ki belőle )

  • 100 g finomliszt

  • 100 g rétesliszt

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 1 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 nagy csipet só

  • 1 vaníliás cukor

  • 100 g teavaj

  • 3 db M es tojás

  • 50 ml sör 

  • 100 ml tej

  • 150 g porcukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 100 g darált mogyoró

  • 6 db morzsolt vajas keksz

  • 2 evőkanál Nutella

Hozzávalók a krémhez : 

  • 500 g Mascarpone

  • 200 g étcsokoládé

  • 6 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 130 ml tej

Hozzávalók a tortalapok közé :

  • Nutella

  • darált mogyoró

  • morzsolt kekszdarabok

Hozzávalók a díszítéshez : 

  • 200 g darált mogyoró ( pörkölt )

  • 100 g tejcsokoládé

  • 4 evőkanál tej



Elkészítés : 

  1. Nem egy szokványos piskótát fogunk most készíteni , mivel a munkafolyamatokat megfordítjuk egy kicsit .

  2. A száraz hozzávalókat valamint a cukrokat egy keverőtálba öntjük majd alacsony fokozatra állítjuk a gépet , hogy szépen , alaposan összedolgozzon mindent .

  3. Hozzáadjuk a vajat ,azonban itt hagyatkozhatunk a kezünkre is , sőt talán az a legjobb választás mivel így sokkal jobban érezzük , maradtak e még vajdarabok  benne .

  4. Egy morzsa állagú masszát kell kapnunk , ami kissé egy pite alapra hasonlíthat , de ne aggódjatok , torta lesz belőle .

  5. Ismét elindítjuk a gépet és egyesével hozzáadjuk a tojásokat .

  6. Mehet bele a sör valamint a tej is , ha esetleg kisgyerek is enne a tortából akkor a sört nyugodtan elhagyhatjátok , használjatok helyette simán csak tejet .

  7. Amikor a folyékony hozzávalókat is beledolgoztuk , akkor spatulára váltunk , és beleöntjük a mogyorót valamint a kekszet .

  8. Elkeverjük benne ,majd a legvégén mehet bele a nutella és a vanília aroma .

  9. Szokásosan 180 fok , és 25-30 perces sütési idő .

  10. Következhet a krém .

  11. A mascarponet a porcukorral kikeverjük  utána pedig beleforgatjuk az olvasztott csokit is , valamint meglocsoljuk egy kis vaníliával  és legvégén pedig  a tej , de arra figyeljetek , hogy csak kisebb adagokban adjátok hozzá , nehogy túl híg legyen a krém .

  12. Egy , két órára a hűtőbe rakjuk a krémet, hogy visszadermedjen és kenhető állaga legyen .

  13. Amikor a piskóta lapok kihűltek , akkor mindkettőt félbe vágjuk , majd először megkenjünk őket Nutellával . Pontos mennyiséget azért nem adtam hozzá , mert mindenkinek a saját ízlésére bízom , mennyire szeretné édesen , de ha az én verziómat szeretné tudni valaki , akkor elárulom , hogy nagyjából 2 evőkanálnyi Nutella került a tortalapokra .

  14. Rákanalazunk egy adag krémet , majd megszórjuk a mogyoróval és a darált keksszel .

  15. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük .

  16. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel , valamint az alját 130 darált mogyoróval díszítjük .

  17. A tetejére megolvasztjuk a tejcsokit , hozzáadjuk a tejet , valamint mogyorót is . 

  18. Ha kihűlt a csokink akkor rákanalazzuk a tortára , és egy kicsit rásegítve hagyjuk , hogy lecsorogjon az oldalán .

  19. A torta tetejét habrózsákkal díszíthetjük vagy bármilyen másik alakzattal , ami szimpatikus nekünk . 


Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!