Ha felvetődik a beszélgetésben a ferrero rocher kifejezés akkor mindenkinek azonnal egy nagyon csokis és mogyorós édesség jut eszébe ami egyben nagyon elegáns is és kiváló ajándék akár egy évfordulóra . Most ennek a torta változatát hoztam el nektek , azonban egy kis csavart vittem bele , mivel a tésztába került egy kevés sör , de tényleg csak egy kicsi . Egy ismerőstől kaptam ezt a tippet és gondoltam adok neki egy esélyt , hát azt kell mondjam , hogy nagyon bevált . Lássuk is a receptet !
Hozzávalók a piskótához : (20 cm es formához – 2 piskótalap jön ki belőle )
-
100 g finomliszt
-
100 g rétesliszt
-
2 evőkanál kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 nagy csipet só
-
1 vaníliás cukor
-
100 g teavaj
-
3 db M es tojás
-
50 ml sör
-
100 ml tej
-
150 g porcukor
-
1 teáskanál vanília aroma
-
100 g darált mogyoró
-
6 db morzsolt vajas keksz
-
2 evőkanál Nutella
Hozzávalók a krémhez :
-
500 g Mascarpone
-
200 g étcsokoládé
-
6 evőkanál porcukor
-
1 teáskanál vanília aroma
-
130 ml tej
Hozzávalók a tortalapok közé :
-
Nutella
-
darált mogyoró
-
morzsolt kekszdarabok
Hozzávalók a díszítéshez :
-
200 g darált mogyoró ( pörkölt )
-
100 g tejcsokoládé
-
4 evőkanál tej
Elkészítés :
-
Nem egy szokványos piskótát fogunk most készíteni , mivel a munkafolyamatokat megfordítjuk egy kicsit .
-
A száraz hozzávalókat valamint a cukrokat egy keverőtálba öntjük majd alacsony fokozatra állítjuk a gépet , hogy szépen , alaposan összedolgozzon mindent .
-
Hozzáadjuk a vajat ,azonban itt hagyatkozhatunk a kezünkre is , sőt talán az a legjobb választás mivel így sokkal jobban érezzük , maradtak e még vajdarabok benne .
-
Egy morzsa állagú masszát kell kapnunk , ami kissé egy pite alapra hasonlíthat , de ne aggódjatok , torta lesz belőle .
-
Ismét elindítjuk a gépet és egyesével hozzáadjuk a tojásokat .
-
Mehet bele a sör valamint a tej is , ha esetleg kisgyerek is enne a tortából akkor a sört nyugodtan elhagyhatjátok , használjatok helyette simán csak tejet .
-
Amikor a folyékony hozzávalókat is beledolgoztuk , akkor spatulára váltunk , és beleöntjük a mogyorót valamint a kekszet .
-
Elkeverjük benne ,majd a legvégén mehet bele a nutella és a vanília aroma .
-
Szokásosan 180 fok , és 25-30 perces sütési idő .
-
Következhet a krém .
-
A mascarponet a porcukorral kikeverjük utána pedig beleforgatjuk az olvasztott csokit is , valamint meglocsoljuk egy kis vaníliával és legvégén pedig a tej , de arra figyeljetek , hogy csak kisebb adagokban adjátok hozzá , nehogy túl híg legyen a krém .
-
Egy , két órára a hűtőbe rakjuk a krémet, hogy visszadermedjen és kenhető állaga legyen .
-
Amikor a piskóta lapok kihűltek , akkor mindkettőt félbe vágjuk , majd először megkenjünk őket Nutellával . Pontos mennyiséget azért nem adtam hozzá , mert mindenkinek a saját ízlésére bízom , mennyire szeretné édesen , de ha az én verziómat szeretné tudni valaki , akkor elárulom , hogy nagyjából 2 evőkanálnyi Nutella került a tortalapokra .
-
Rákanalazunk egy adag krémet , majd megszórjuk a mogyoróval és a darált keksszel .
-
Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük .
-
A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel , valamint az alját 130 darált mogyoróval díszítjük .
-
A tetejére megolvasztjuk a tejcsokit , hozzáadjuk a tejet , valamint mogyorót is .
-
Ha kihűlt a csokink akkor rákanalazzuk a tortára , és egy kicsit rásegítve hagyjuk , hogy lecsorogjon az oldalán .
-
A torta tetejét habrózsákkal díszíthetjük vagy bármilyen másik alakzattal , ami szimpatikus nekünk .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: