Cake by fari

Raffaello torta


Nagyon sokan szeretik a szuper összetett recepteket , bonyolult ízkombinációkat , túldíszített sütiket , azonban én nem tartozok közéjük . Az én jelszavam a konyhában ”Maximális élvezet minimális erőfeszítéssel ” . Szerintem ezzel be is mutattam mi is lenne az én filozófiám a sütéssel kapcsolatban 😀 .  Mindig ez egyszerűségre törekszem mivel az egyszerű dolgok épp oly gyönyörködtetőek lehetnek mint akár a francia cukrászdák remekművei .  Tudom , hogy nem tökéletes , de az enyém , és a külseje semmit sem vesz el az ízéből . A fehér csoki a kókusz és a mandula hármasa annyira hívogató , hogy akár most is megtudnék enni egy szeletet .  Jöhet a recept !!


Hozzávalók a piskótához :  24 cm-es forma ( 2 piskóta laphoz ) 

  • 10 db tojás

  • 200 g kristálycukor (50 g a tojássárgájához 

  • 250 g finomliszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • fél teáskanál szódabikarbóna

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 50 g kókuszreszelék

Hozzávalók a krémhez : 

  • 500 ml habtejszín

  • 1 csomag vaníliás pudingpor

  • 6 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

  • 500 ml tej

  • 150 g kókuszreszelék

Hozzávalók a torta betöltéséhez : 

  • 60 g szeletelt mandula

  • 60 g kókuszreszelék

  • 60 g olvasztott fehércsoki

Hozzávalók a díszítéshez : 

  • 200 g fehércsoki

  • 4-5 szem eper

  • 4-5 szem Raffaello

  • szeletelt mandula ( ízlés szerint ) 

  • kókuszreszelék ( ízlés szerint ) 


Elkészítés : 

  • Mivel már számtalan használtam és írtam is le nektek ezt  az alap piskóta receptet így most ezt inkább kihagynám de az alábbi linken megtaláljátok a teljes leírását . Annyit változás történt , hogy a tészta kikeverése után még adtam hozzá egy kevés kókuszreszeléket . Ebből a mennyiségű tésztából 2 piskóta lap jön ki .

  • Következő lépésként elkészítjük a krémet , aminek az alapja egy vaníliás puding lesz .

  • A tasakon leírtak szerint elkészítjük a pudingot valamint egy kevés vanília aromával és vaníliás cukorral  felturbózzuk . 

  • Amikor elérte a kellő sűrűséget akkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket  , utána pedig frissen tartó fóliával lefedjük a tetejét  , nehogy megbőrösödjön .  ( Közvetlenül a puding felszínére nyomkodjátok majd rá a fóliát )

  • Amíg hűl a pudingunk addig kikeverjük a tejszínhabot .

  • Amikor szép stabil habot kaptunk akkor hozzáadhatjuk 2-3 kanalanként  a vaníliás – kókuszos pudingot .

  • Ha véletlenül összekapná a krémet akkor sem kell megijedni , néhány evőkanál tej és már jobb mint újkorában .

  • Az utolsó lépéshez érkeztünk ami már csak a torta betöltése . 

  • Egy adag krémmel megkenjük a tortalapokat . Az első krémréteg tetejét megszórjuk szeletelt mandulával , a másodikat kókuszreszelékkel , a harmadikat pedig egy kevés olvasztott fehér csokival .

  • A  külsejét is bevonjuk a krémmel , majd a csokit lecsurgatjuk az oldalán .

  • A torta tetejét eperrel , Raffaello val , szeletelt mandulával valamint kókuszreszelékkel díszítjük . 

  • A maradék krémet habzsákba töltjük és rózsákat formázunk a tortára  , ezzel tovább fokozva az élvezeteket . 

  • Remélem elkészítitek és nektek is annyira fog ízleni mint nekem . 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!