Nagyon sokan szeretik a szuper összetett recepteket , bonyolult ízkombinációkat , túldíszített sütiket , azonban én nem tartozok közéjük . Az én jelszavam a konyhában ”Maximális élvezet minimális erőfeszítéssel ” . Szerintem ezzel be is mutattam mi is lenne az én filozófiám a sütéssel kapcsolatban 😀 . Mindig ez egyszerűségre törekszem mivel az egyszerű dolgok épp oly gyönyörködtetőek lehetnek mint akár a francia cukrászdák remekművei . Tudom , hogy nem tökéletes , de az enyém , és a külseje semmit sem vesz el az ízéből . A fehér csoki a kókusz és a mandula hármasa annyira hívogató , hogy akár most is megtudnék enni egy szeletet . Jöhet a recept !!
Hozzávalók a piskótához : 24 cm-es forma ( 2 piskóta laphoz )
-
10 db tojás
-
200 g kristálycukor (50 g a tojássárgájához
-
250 g finomliszt
-
2 teáskanál sütőpor
-
fél teáskanál szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília aroma
-
50 g kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez :
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 evőkanál cukor
-
1 teáskanál vanília aroma
-
500 ml tej
-
150 g kókuszreszelék
Hozzávalók a torta betöltéséhez :
-
60 g szeletelt mandula
-
60 g kókuszreszelék
-
60 g olvasztott fehércsoki
Hozzávalók a díszítéshez :
-
200 g fehércsoki
-
4-5 szem eper
-
4-5 szem Raffaello
-
szeletelt mandula ( ízlés szerint )
-
kókuszreszelék ( ízlés szerint )
Elkészítés :
-
Mivel már számtalan használtam és írtam is le nektek ezt az alap piskóta receptet így most ezt inkább kihagynám de az alábbi linken megtaláljátok a teljes leírását . Annyit változás történt , hogy a tészta kikeverése után még adtam hozzá egy kevés kókuszreszeléket . Ebből a mennyiségű tésztából 2 piskóta lap jön ki .
-
Következő lépésként elkészítjük a krémet , aminek az alapja egy vaníliás puding lesz .
-
A tasakon leírtak szerint elkészítjük a pudingot valamint egy kevés vanília aromával és vaníliás cukorral felturbózzuk .
-
Amikor elérte a kellő sűrűséget akkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket , utána pedig frissen tartó fóliával lefedjük a tetejét , nehogy megbőrösödjön . ( Közvetlenül a puding felszínére nyomkodjátok majd rá a fóliát )
-
Amíg hűl a pudingunk addig kikeverjük a tejszínhabot .
-
Amikor szép stabil habot kaptunk akkor hozzáadhatjuk 2-3 kanalanként a vaníliás – kókuszos pudingot .
-
Ha véletlenül összekapná a krémet akkor sem kell megijedni , néhány evőkanál tej és már jobb mint újkorában .
-
Az utolsó lépéshez érkeztünk ami már csak a torta betöltése .
-
Egy adag krémmel megkenjük a tortalapokat . Az első krémréteg tetejét megszórjuk szeletelt mandulával , a másodikat kókuszreszelékkel , a harmadikat pedig egy kevés olvasztott fehér csokival .
-
A külsejét is bevonjuk a krémmel , majd a csokit lecsurgatjuk az oldalán .
-
A torta tetejét eperrel , Raffaello val , szeletelt mandulával valamint kókuszreszelékkel díszítjük .
-
A maradék krémet habzsákba töltjük és rózsákat formázunk a tortára , ezzel tovább fokozva az élvezeteket .
-
Remélem elkészítitek és nektek is annyira fog ízleni mint nekem .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: