Cake by fari

A kedvenc trifle receptem , epres változatban

 

Elkezdődött az eperszezon ! Felvetődhet bennünk a kérdés mit is kezdjünk a rengeteg eperrel . Nos , készítsünk belőle epres triflet . A világ egyik legegyszerűbb desszertje,  mivel csak piskóta , egy főzött krém , tejszínhab , valamint egy ropogós réteg alkotja ezt a csodát . Nem igényel sütést , ugyanis használhatunk akár bolti piskótát is , nem fog érződni rajta . Minimális erőfeszítést igényel , cserébe viszont igazi ízbomba .  Jöhet a recept !

 


Hozzávalók a piskótához : ⇒ 6 db tojás ⇒ 120 g cukor ⇒150 g liszt  ⇒ fél csomag sütőpor ⇒ 1 csipetnyi szódabikarbóna ⇒ 1 csomag vaníliás cukor ⇒ 1 csipet só 

 

Hozzávalók a krémhez :  ⇒ 2 csomag vaníliás pudingpor ⇒ 1 liter tej ⇒ 10 evőkanál cukor ⇒ 2 teáskanál vanília aroma ⇒ 100 g vaj 

 

Hozzávalók az eperszószhoz : ⇒ 500 g eper ⇒ 8 evőkanál Coca kóla ⇒ 2 evőkanál citromlé

 

Hozzávalók a morzsás réteghez : ⇒ 200 g földimogyoró ⇒ 100 g kókuszos keksz 


 

 

 

Elkészítés : 

  • Mint minden trifle esetében , itt is kell valami  ami ez egész alapjául szolgál . Nálam ez 2 napos piskóta volt , aminek a külseje már kissé megszáradt de ebbe a receptbe tökéletes .Annyit kell csak csinálnunk vele , hogy a száraz részeket levágjuk róla utána pedig már használatba is vehetjük . 

  • A piskóta elkészítést nem írnám le megint  , de az alábbi linken megtaláljátok a receptet . 

  • Elkészítjük a kólás eperszószt amihez a hozzávalókat egy nagyobb lábasba öntjük és összeforraljuk . Nagyjából 20- 30 percig főzzük alacsony lángon , addig amíg el nem kezd besűrűsödni és a folyadék tartalmának nagy része eltűnik .

  • Következhet a puding , amit a leírás alapján elkészítünk  . Arra figyeljünk, hogy ne legyen teljesen sűrű , inkább még egy kicsit hígabb mivel még kerül bele majd vaj is szóval mindenképp visszafog dermedni . 

  • Ha kész a puding akkor a vajat belekeverjük , majd egy alufóliával lefedjük a tetejét , úgy hogy közvetlenül a puding felszínére rakjuk . Így megakadályozzuk , hogy a teteje megbőrösödjön ugyanis így  nem kap oxigént . 

  • Félretesszük a pudingot , és addig felverünk 200 ml habtejszínt , ami tökéletes lesz a tetejére , mivel egy kissé lecsendesíti az egészet ,  lekerekíti az ízeket . 

  • A tejszínhabot berakjuk a hűtőbe az összeállításig .

  • Az utolsó előtti lépéshez érkeztünk ami a mogyoró megpörkölése .

  • Egy pár pillanat erejéig pörköljük , hogy el kezdjen illatozni és egy nagyon finom pirult ízt kapjon .  Ha valaki nem szereti a mogyorót akkor helyettesítheti mandulával , kesúdióval vagy akár pisztáciával is . 

  • Amikor szépen megpirult a mogyorónk akkor egy késes aprítóba tesszük a keksszel együtt és egy kicsit összezúzzuk . Nem kell teljesen szétdarabolni , maradjanak csak közte kisebb nagyobb darabok is , ez is egy plusz textúrát ad hozzá .

  • Elkészültünk mindennel , így már csak az összeállítás van hátra . 

  • A piskóta darabokat belemártjuk az eperszószba , majd a trifle tál aljába nyomkodjuk .

  • Amikor minden piskóta darab a tálba került akkor rákanalazzuk a krémet és a hűtőbe rakjuk egy fél órára .

  • Ha már egy kissé megdermedt a pudingos krém teteje akkor rákanalazhatjuk a tejszínhabot is ,, és mehet vissza a hűtőbe 1 éjszakára .

  • Másnap , tálalás előtt megszórjuk a tetejét a mogyorós kekszes morzsával és már kész is . 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!