Elkezdődött az eperszezon ! Felvetődhet bennünk a kérdés mit is kezdjünk a rengeteg eperrel . Nos , készítsünk belőle epres triflet . A világ egyik legegyszerűbb desszertje, mivel csak piskóta , egy főzött krém , tejszínhab , valamint egy ropogós réteg alkotja ezt a csodát . Nem igényel sütést , ugyanis használhatunk akár bolti piskótát is , nem fog érződni rajta . Minimális erőfeszítést igényel , cserébe viszont igazi ízbomba . Jöhet a recept !
Hozzávalók a piskótához : ⇒ 6 db tojás ⇒ 120 g cukor ⇒150 g liszt ⇒ fél csomag sütőpor ⇒ 1 csipetnyi szódabikarbóna ⇒ 1 csomag vaníliás cukor ⇒ 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez : ⇒ 2 csomag vaníliás pudingpor ⇒ 1 liter tej ⇒ 10 evőkanál cukor ⇒ 2 teáskanál vanília aroma ⇒ 100 g vaj
Hozzávalók az eperszószhoz : ⇒ 500 g eper ⇒ 8 evőkanál Coca kóla ⇒ 2 evőkanál citromlé
Hozzávalók a morzsás réteghez : ⇒ 200 g földimogyoró ⇒ 100 g kókuszos keksz
Elkészítés :
-
Mint minden trifle esetében , itt is kell valami ami ez egész alapjául szolgál . Nálam ez 2 napos piskóta volt , aminek a külseje már kissé megszáradt de ebbe a receptbe tökéletes .Annyit kell csak csinálnunk vele , hogy a száraz részeket levágjuk róla utána pedig már használatba is vehetjük .
-
A piskóta elkészítést nem írnám le megint , de az alábbi linken megtaláljátok a receptet .
-
Elkészítjük a kólás eperszószt amihez a hozzávalókat egy nagyobb lábasba öntjük és összeforraljuk . Nagyjából 20- 30 percig főzzük alacsony lángon , addig amíg el nem kezd besűrűsödni és a folyadék tartalmának nagy része eltűnik .
-
Következhet a puding , amit a leírás alapján elkészítünk . Arra figyeljünk, hogy ne legyen teljesen sűrű , inkább még egy kicsit hígabb mivel még kerül bele majd vaj is szóval mindenképp visszafog dermedni .
-
Ha kész a puding akkor a vajat belekeverjük , majd egy alufóliával lefedjük a tetejét , úgy hogy közvetlenül a puding felszínére rakjuk . Így megakadályozzuk , hogy a teteje megbőrösödjön ugyanis így nem kap oxigént .
-
Félretesszük a pudingot , és addig felverünk 200 ml habtejszínt , ami tökéletes lesz a tetejére , mivel egy kissé lecsendesíti az egészet , lekerekíti az ízeket .
-
A tejszínhabot berakjuk a hűtőbe az összeállításig .
-
Az utolsó előtti lépéshez érkeztünk ami a mogyoró megpörkölése .
-
Egy pár pillanat erejéig pörköljük , hogy el kezdjen illatozni és egy nagyon finom pirult ízt kapjon . Ha valaki nem szereti a mogyorót akkor helyettesítheti mandulával , kesúdióval vagy akár pisztáciával is .
-
Amikor szépen megpirult a mogyorónk akkor egy késes aprítóba tesszük a keksszel együtt és egy kicsit összezúzzuk . Nem kell teljesen szétdarabolni , maradjanak csak közte kisebb nagyobb darabok is , ez is egy plusz textúrát ad hozzá .
-
Elkészültünk mindennel , így már csak az összeállítás van hátra .
-
A piskóta darabokat belemártjuk az eperszószba , majd a trifle tál aljába nyomkodjuk .
-
Amikor minden piskóta darab a tálba került akkor rákanalazzuk a krémet és a hűtőbe rakjuk egy fél órára .
-
Ha már egy kissé megdermedt a pudingos krém teteje akkor rákanalazhatjuk a tejszínhabot is ,, és mehet vissza a hűtőbe 1 éjszakára .
-
Másnap , tálalás előtt megszórjuk a tetejét a mogyorós kekszes morzsával és már kész is .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: