Cake by fari

Pöttyös guru torta 2.rész – fehér csokis kiadás


Sziasztok ! Üdv ismét a blogomon . Végre visszatértem . A  hosszú távollétemnek az oka , pedig nem más volt mint az egyetem . Rengeteg zh , beadandó keserítette meg az életemet , így közben nem igazán volt időm új recepteket alkotni  vagy bármi másra  , kb örültem ha pihenhettem .  Ez  a fejezet nem zárult le még teljesen , ugyanis hátra van még 3 vizsgám , de ez  már egy  sokkal szabadabb  időszak , mivel a vizsga  alkalmak között bőven van lehetőségem sütögetni vagy akár főzni is . 

A mai nap egy korábbi tortám testvérét , vagy inkább közeli hozzátartozóját hoztam el nektek , aminek nevét már a címből ki is találhattátok . Az első változat is már felért egy infarktussal , de amit most következik az a bűnbe esés netovábbja .  Ropogós fehér csoki , isteni vajas piskóta , túrós krém , a rengeteg gyümölcs az egyetlen ami az egészség jegyeit hordozza a tortában .   Ha diétázol éppen akkor nem igazán ajánlom ,de tudod mit, mégis ,ezért a tortáért megéri csalni egy kicsit , legalábbis én megtenném:D .Annyira csábító már a látványa is , nagyon nehéz ellenállni neki , már már látom a lelki szemeimmel ahogyan hívogat a torta , hogy egyem meg . Mielőtt bárki is őrültnek titulálna , kijelenteném , hogy nincsenek ilyesfajta tévképzeteim , csak egyszerűen jó érzés ha valami olyan dologról beszélhetek amit én alkottam és  még finom is .

Nem húzom tovább a szót, lássuk a receptet .


Hozzávalók a piskótához :  ( 19 cm es tortaformához ) 

  • 150 g vaj

  • 150 g cukor

  • 3 db tojás

  • 1 nagy csipet só

  • fél citrom lereszelt héja

  • 50 ml tej

  • 200 g finomliszt

  • fél csomag sütőpor ( kb 7-8 g ) 

  • 1 csipet szódabikarbóna

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

Hozzávalók a krémhez : 

  • 750 g krémes túró

  • 2  kezeletlen citrom héja és leves ( közepes méretű ) 

  • 6 evőkanál porcukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 teáskanál vanília aroma

Hozzávalók a díszítéshez : 

  • 100 g fehér csoki

  • 300 g eper

  • 100 g málna

  • 100 g áfonya

  • néhány citromfű levél

  • fehér csokis pöttyös guru 

  • sima pöttyös guru

 



Elkészítés : 

  1.  Előmelegítjük a sütőt 180 fokra .

  2. A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral valamint a kristálycukorral . 

  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat , majd mehetnek hozzá a száraz hozzávalók is .

  4. A sót én mindig a száraz hozzávalók adom , így könnyebben elvegyül , bár tulajdonképpen semmi más tudományos oka nincs,  egy furcsa szokás és ennyi .

  5. A legvégén mehet hozzá a tej , a citromhéj és a vanília aroma is .

  6. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a kész tésztát és 20 percig magára hagyjuk szegényt , hogy szép nagyra nőjön .

  7. Mivel ez egy vajas tészta amit a sütőpor és a szódabikarbóna tesz levegőssé , így nem igazán várhatunk akkora méretű növekedést mint egy hagyományos piskóta tésztánál , de így is gyönyörű lesz .

  8. Következik a citromos túrós krém . 

  9. Három dologra van mindössze szükségünk . A hozzávalókra , egy nagyobb méretű tálra és egy habverőre . 

  10.  A jó öreg lusta módszer szerint mindent belezuttyantunk a tálba és simára keverjük . Valahogy imádom az olyan krémet amiknél nem kell idegrohamot kapnom és koncentrálni nehogy valamit elrontsak , hát nem egyszerűbb ha csak pár mozdulat kell és kész is van ?  ( A töltés előtt a krém pihenjen legalább 2 órát . )

  11. A utolsó fázis következik : megolvasztjuk a fehér csokit .

  12. A torta lapot három egyenlő részre vágjuk majd betöltjük a krémmel , gazdagon megpakoljuk szeletelt eperrel , áfonyával és málnával . Ezt a lépést még egyszer megismételjük , utána pedig a külsejét is bevonjuk a krémmel . Ha esetleg maradna még krém akkor délutáni snack gyanánt megeszegethetjük néhány darab háztartási keksszel .

  13. A fehér csokit lecsorgatjuk az oldalán majd egy 20 percre visszatesszük a hűtőbe , hogy megdermedjen rajta .

  14. Végső simításként a guru szeletekkel , eperrel valamint néhány citrom fű levéllel díszítjük a tortát .

  15. Remélem ti is kipróbáljátok a receptet , és pont annyira fog ízleni nektek mint nekem . Ha elkészítitek a tortát akkor mindenképp taggeljetek be rajta instagrammon vagy facebookon , hogy én is lássam a csodát amit alkottatok 🙂 


Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!