Sziasztok ! Üdv ismét a blogomon . Végre visszatértem . A hosszú távollétemnek az oka , pedig nem más volt mint az egyetem . Rengeteg zh , beadandó keserítette meg az életemet , így közben nem igazán volt időm új recepteket alkotni vagy bármi másra , kb örültem ha pihenhettem . Ez a fejezet nem zárult le még teljesen , ugyanis hátra van még 3 vizsgám , de ez már egy sokkal szabadabb időszak , mivel a vizsga alkalmak között bőven van lehetőségem sütögetni vagy akár főzni is .
A mai nap egy korábbi tortám testvérét , vagy inkább közeli hozzátartozóját hoztam el nektek , aminek nevét már a címből ki is találhattátok . Az első változat is már felért egy infarktussal , de amit most következik az a bűnbe esés netovábbja . Ropogós fehér csoki , isteni vajas piskóta , túrós krém , a rengeteg gyümölcs az egyetlen ami az egészség jegyeit hordozza a tortában . Ha diétázol éppen akkor nem igazán ajánlom ,de tudod mit, mégis ,ezért a tortáért megéri csalni egy kicsit , legalábbis én megtenném:D .Annyira csábító már a látványa is , nagyon nehéz ellenállni neki , már már látom a lelki szemeimmel ahogyan hívogat a torta , hogy egyem meg . Mielőtt bárki is őrültnek titulálna , kijelenteném , hogy nincsenek ilyesfajta tévképzeteim , csak egyszerűen jó érzés ha valami olyan dologról beszélhetek amit én alkottam és még finom is .
Nem húzom tovább a szót, lássuk a receptet .
Hozzávalók a piskótához : ( 19 cm es tortaformához )
-
150 g vaj
-
150 g cukor
-
3 db tojás
-
1 nagy csipet só
-
fél citrom lereszelt héja
-
50 ml tej
-
200 g finomliszt
-
fél csomag sütőpor ( kb 7-8 g )
-
1 csipet szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a krémhez :
-
750 g krémes túró
-
2 kezeletlen citrom héja és leves ( közepes méretű )
-
6 evőkanál porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a díszítéshez :
-
100 g fehér csoki
-
300 g eper
-
100 g málna
-
100 g áfonya
-
néhány citromfű levél
-
fehér csokis pöttyös guru
-
sima pöttyös guru
Elkészítés :
-
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra .
-
A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral valamint a kristálycukorral .
-
Egyesével hozzáadjuk a tojásokat , majd mehetnek hozzá a száraz hozzávalók is .
-
A sót én mindig a száraz hozzávalók adom , így könnyebben elvegyül , bár tulajdonképpen semmi más tudományos oka nincs, egy furcsa szokás és ennyi .
-
A legvégén mehet hozzá a tej , a citromhéj és a vanília aroma is .
-
Sütőpapírral bélelt formába öntjük a kész tésztát és 20 percig magára hagyjuk szegényt , hogy szép nagyra nőjön .
-
Mivel ez egy vajas tészta amit a sütőpor és a szódabikarbóna tesz levegőssé , így nem igazán várhatunk akkora méretű növekedést mint egy hagyományos piskóta tésztánál , de így is gyönyörű lesz .
-
Következik a citromos túrós krém .
-
Három dologra van mindössze szükségünk . A hozzávalókra , egy nagyobb méretű tálra és egy habverőre .
-
A jó öreg lusta módszer szerint mindent belezuttyantunk a tálba és simára keverjük . Valahogy imádom az olyan krémet amiknél nem kell idegrohamot kapnom és koncentrálni nehogy valamit elrontsak , hát nem egyszerűbb ha csak pár mozdulat kell és kész is van ? ( A töltés előtt a krém pihenjen legalább 2 órát . )
-
A utolsó fázis következik : megolvasztjuk a fehér csokit .
-
A torta lapot három egyenlő részre vágjuk majd betöltjük a krémmel , gazdagon megpakoljuk szeletelt eperrel , áfonyával és málnával . Ezt a lépést még egyszer megismételjük , utána pedig a külsejét is bevonjuk a krémmel . Ha esetleg maradna még krém akkor délutáni snack gyanánt megeszegethetjük néhány darab háztartási keksszel .
-
A fehér csokit lecsorgatjuk az oldalán majd egy 20 percre visszatesszük a hűtőbe , hogy megdermedjen rajta .
-
Végső simításként a guru szeletekkel , eperrel valamint néhány citrom fű levéllel díszítjük a tortát .
-
Remélem ti is kipróbáljátok a receptet , és pont annyira fog ízleni nektek mint nekem . Ha elkészítitek a tortát akkor mindenképp taggeljetek be rajta instagrammon vagy facebookon , hogy én is lássam a csodát amit alkottatok 🙂
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: