Cake by fari

Egy igazán hűsítő nyári leves , amit még főzni sem kell !!

Ezerrel tombol a nyár  , viszont muszáj valahogy hidratálni a szervezetünket . Miért ne tehetnénk meg ezt a hűsítő levessel , ami annyira hívogató , hogy képtelenség ellenállni neki .



Mikor megalkottam ezt a receptet , valahogy képtelen voltam eldönteni , hogy most turmixként vagy levesként kerüljön fel a blogra, mivel valahogy mindkét kategóriába beleillik . A hatalmas dilemma végén , a leves mellett tettem le a voksomat , aminek egyetlen oka volt . Kanállal akartam enni , és ugye egy turmixhoz nem kell kanál . Mielőtt mindenki dilisnek nézne, szerintem ez épp annyira   megmagyarázhatatlan filozófia vagy felfogás mint az , hogy miért kell a dinnyéhez kenyeret enni . MERT CSAK !! Nem firtatjuk , csak elfogadjuk 🙂  Úgy vélem , a mai gasztronómiai irányzatok meghatározó formálói , épp ezek az apróságok . A kis praktikák , amikkel egy ételt , ilyen  , meg olyan néven is  , el lehet adni . Elég furcsa példa , de Nigella Lawson-nál  ( Örök példaképem ) hallottam egy ilyen esetről  amikor  épp egy  lisztmentes csokitortát készített a gyerekeinek .  Az összeállítás közben mesélte,  pont az a csodálatos ebben a sütiben , hogy lehet torta , de akár felfújt is . Most , hogy ennyit beszéltem a semmiről , talán ejthetnék néhány szót magáról az ételről is .

Csodálatosan egyszerű recept , amiben könnyen variálhatók az összetevők . Én például kipróbáltam már dinnyével és tökéletesen működött .A mentától kellően hűsítő , a citromtól pedig kellően frissítő lesz és a gyümölcsök pedig felteszik az í re a pontot . Elég nagy sikere van nálunk eddig , és ami még nagyobb erénye , hogy még csak főzni sem kell ebben a tikkasztó melegben .   Jöhet is a recept !!


Hozzávalók : 

  • 200 g málna

  • másfél citrom leve

  • 1 citrom héja

  • 15 db menta levél

  • 4 evőkanál porcukor

  • 3 evőkanál görög yoghurt

 


Elkészítés : 

  • Szuper egyszerű recept révén , csak egyetlen lépésből fog állni .

  • Mindent beledobunk egy turmix gépbe és 1 percig aprítjuk .

  • Ha kellően selymes állagot kaptunk akkor akár meg is ehetjük így vagy át is passzírozhatjuk , hogy ne kelljen a magokkal bajlódnunk evés közben .

  • Tálalás előtt érdemes egy óráig a hűtőben tárolni , hogy kellően frissítő legyen a fogyasztásnál .

  • Próbáljátok ki ti is , ezt a szuper egyszerű receptet , ami garantáltan az új kedvenc gyümölcs levesetek lesz .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!