Ezerrel tombol a nyár , viszont muszáj valahogy hidratálni a szervezetünket . Miért ne tehetnénk meg ezt a hűsítő levessel , ami annyira hívogató , hogy képtelenség ellenállni neki .
Mikor megalkottam ezt a receptet , valahogy képtelen voltam eldönteni , hogy most turmixként vagy levesként kerüljön fel a blogra, mivel valahogy mindkét kategóriába beleillik . A hatalmas dilemma végén , a leves mellett tettem le a voksomat , aminek egyetlen oka volt . Kanállal akartam enni , és ugye egy turmixhoz nem kell kanál . Mielőtt mindenki dilisnek nézne, szerintem ez épp annyira megmagyarázhatatlan filozófia vagy felfogás mint az , hogy miért kell a dinnyéhez kenyeret enni . MERT CSAK !! Nem firtatjuk , csak elfogadjuk 🙂 Úgy vélem , a mai gasztronómiai irányzatok meghatározó formálói , épp ezek az apróságok . A kis praktikák , amikkel egy ételt , ilyen , meg olyan néven is , el lehet adni . Elég furcsa példa , de Nigella Lawson-nál ( Örök példaképem ) hallottam egy ilyen esetről amikor épp egy lisztmentes csokitortát készített a gyerekeinek . Az összeállítás közben mesélte, pont az a csodálatos ebben a sütiben , hogy lehet torta , de akár felfújt is . Most , hogy ennyit beszéltem a semmiről , talán ejthetnék néhány szót magáról az ételről is .
Csodálatosan egyszerű recept , amiben könnyen variálhatók az összetevők . Én például kipróbáltam már dinnyével és tökéletesen működött .A mentától kellően hűsítő , a citromtól pedig kellően frissítő lesz és a gyümölcsök pedig felteszik az í re a pontot . Elég nagy sikere van nálunk eddig , és ami még nagyobb erénye , hogy még csak főzni sem kell ebben a tikkasztó melegben . Jöhet is a recept !!
Hozzávalók :
-
200 g málna
-
másfél citrom leve
-
1 citrom héja
-
15 db menta levél
-
4 evőkanál porcukor
-
3 evőkanál görög yoghurt
Elkészítés :
-
Szuper egyszerű recept révén , csak egyetlen lépésből fog állni .
-
Mindent beledobunk egy turmix gépbe és 1 percig aprítjuk .
-
Ha kellően selymes állagot kaptunk akkor akár meg is ehetjük így vagy át is passzírozhatjuk , hogy ne kelljen a magokkal bajlódnunk evés közben .
-
Tálalás előtt érdemes egy óráig a hűtőben tárolni , hogy kellően frissítő legyen a fogyasztásnál .
-
Próbáljátok ki ti is , ezt a szuper egyszerű receptet , ami garantáltan az új kedvenc gyümölcs levesetek lesz .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: