Cake by fari

Nyárbúcsúztató epertorta

 

Sziasztok ! Újra itt vagyok 🙂 Tudom régóta nem volt recept , de az elmúlt hetek egy kicsit húzósak voltak mivel egy elég komoly lépés előtt álltam . Elköltöztem otthonról , egy teljesen új városba , megyébe , messze az összes általam megszokott dologtól és mostantól egyedül kell boldogulni , de szerencsére nem vagyok teljesen egyedül , ugyanis a párommal költöztem fel így ketten talán valahogy majd átvészeljük a kezdeti nehézségeket . Az első torta amit az új konyhámban alkottam egy fehér csokis epertorta ami szerintem tökéletes lezárása a nyárnak így Szeptember közepén 😀 .  Ha két szót kellene mondanom ami számomra a nyarat jelenti akkor az az eper és a fehér csoki lenne , tökéletes páros ami mindig garantálja a fantasztikus végeredményt .Nem szaporítom tovább a szót , jöjjön a recept 🙂 

 

Hozzávalók a piskótához  : ( 19 cm es formához ) 

  • 5 db ( M es tojás ) 
  • 80 g kristálycukor
  • 15 g vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 110 g finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál napraforgóolaj 
  • 1 evőkanál tej

Hozzávalók a krémhez :

  • 250 ml habtejszín
  • 250 g natúr szendvicskrém
  • 70 g olvasztott fehércsoki
  • 2-3 evőkanál porcukor ( attól függően ki mennyire szereti édesen ) 
  • 3 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vanília aroma

Díszítés : 

  • 400 g eper

Elkészítés : 

  •  A piskóta elkészítésével kezdünk .  Kettéválasztjuk a tojásokat , majd a sóval és a  cukor felével kemény habbá verjük a fehérjét . A sárgáját is kihabosítjuk a maradék cukorral ( vaníliás cukort is beleértve ) és a vanília aromával .  Az olajat valamint a tejet is hozzákeverjük a kihabosított tojássárgájához , majd a fehérje habhoz öntjük . Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is , majd csomómentesre keverjük az egészet . 180 fokon ( légkeverésen 160 fok ) sütjük 25 percig .

  • Jöhet a krém . Általában krémsajtot használok a hasonló tejszínhab alapú krémeimbe , de Laura ( a barátnőm ) nem igazán szereti sem a Mascarponet sem bármilyen más krémes sajtot . Így muszáj ötletelnem mivel is pótolhatnám ezt a kimondva , kimondatlanul is fontos hozzávalót .  Épp a napokban sétálgattam a keletiben és gondoltam benézek a közelben lévő ABC be , úgy is kell néhány dolog otthonra . Sétálgattam a sorok között , amikor belebotlottam az alábbi hozzávalóba ”Natúr szendvicskrém ” . Név alapján nem egy túl vonzó dolog , de helyettesítőnek tökéletes . Magában nem kóstoltam meg , de nem is fontos hiszen a krémnek fantasztikus ízt ad , egy nagyon enyhe sós ízt amit végül a fehér csokival egyensúlyozunk majd ki .

  • Tejszínhabbal kezdünk , amit kihabosítunk  majd hozzáadjuk a sajt helyettesítőt .  Előfordulhat , hogy összekapja a krémet ezért tejet vagy tejszínt adunk hozzá , hogy lágyuljon a krém . Mehet hozzá a porcukor  és a vanília aroma is . A végső fázisban hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit azonban arra figyeljünk , hogy ne legyen meleg mert könnyen  csomós lehet tőle a krém . Szóval csak óvatosan !!!

  • Ha kész a krém , akkor legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk .  

  • Felszeleteljük az eper szemeket , majd félre tesszük őket a díszítéshez .

  • Ha kihűlt a piskóta akkor kettévágjuk majd az alsó lap közepére halmozzuk a krém felét . A torta lap szélét eper szeletekkel díszítjük , majd lefedjük a második lappal . A maradék krémmel beborítjuk a torta tetejét és ízlés szerint díszítjük . Az enyém egy elég letisztult verzió , ahol csak egész eper szemek találhatóak díszítés gyanánt .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!