Sziasztok ! Újra itt vagyok 🙂 Tudom régóta nem volt recept , de az elmúlt hetek egy kicsit húzósak voltak mivel egy elég komoly lépés előtt álltam . Elköltöztem otthonról , egy teljesen új városba , megyébe , messze az összes általam megszokott dologtól és mostantól egyedül kell boldogulni , de szerencsére nem vagyok teljesen egyedül , ugyanis a párommal költöztem fel így ketten talán valahogy majd átvészeljük a kezdeti nehézségeket . Az első torta amit az új konyhámban alkottam egy fehér csokis epertorta ami szerintem tökéletes lezárása a nyárnak így Szeptember közepén 😀 . Ha két szót kellene mondanom ami számomra a nyarat jelenti akkor az az eper és a fehér csoki lenne , tökéletes páros ami mindig garantálja a fantasztikus végeredményt .Nem szaporítom tovább a szót , jöjjön a recept 🙂
Hozzávalók a piskótához : ( 19 cm es formához )
-
5 db ( M es tojás )
-
80 g kristálycukor
-
15 g vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília aroma
-
110 g finomliszt
-
fél csomag sütőpor
-
3 evőkanál napraforgóolaj
-
1 evőkanál tej
Hozzávalók a krémhez :
-
250 ml habtejszín
-
250 g natúr szendvicskrém
-
70 g olvasztott fehércsoki
-
2-3 evőkanál porcukor ( attól függően ki mennyire szereti édesen )
-
3 evőkanál tej
-
1 teáskanál vanília aroma
Díszítés :
-
400 g eper
Elkészítés :
-
A piskóta elkészítésével kezdünk . Kettéválasztjuk a tojásokat , majd a sóval és a cukor felével kemény habbá verjük a fehérjét . A sárgáját is kihabosítjuk a maradék cukorral ( vaníliás cukort is beleértve ) és a vanília aromával . Az olajat valamint a tejet is hozzákeverjük a kihabosított tojássárgájához , majd a fehérje habhoz öntjük . Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is , majd csomómentesre keverjük az egészet . 180 fokon ( légkeverésen 160 fok ) sütjük 25 percig .
-
Jöhet a krém . Általában krémsajtot használok a hasonló tejszínhab alapú krémeimbe , de Laura ( a barátnőm ) nem igazán szereti sem a Mascarponet sem bármilyen más krémes sajtot . Így muszáj ötletelnem mivel is pótolhatnám ezt a kimondva , kimondatlanul is fontos hozzávalót . Épp a napokban sétálgattam a keletiben és gondoltam benézek a közelben lévő ABC be , úgy is kell néhány dolog otthonra . Sétálgattam a sorok között , amikor belebotlottam az alábbi hozzávalóba ”Natúr szendvicskrém ” . Név alapján nem egy túl vonzó dolog , de helyettesítőnek tökéletes . Magában nem kóstoltam meg , de nem is fontos hiszen a krémnek fantasztikus ízt ad , egy nagyon enyhe sós ízt amit végül a fehér csokival egyensúlyozunk majd ki .
-
Tejszínhabbal kezdünk , amit kihabosítunk majd hozzáadjuk a sajt helyettesítőt . Előfordulhat , hogy összekapja a krémet ezért tejet vagy tejszínt adunk hozzá , hogy lágyuljon a krém . Mehet hozzá a porcukor és a vanília aroma is . A végső fázisban hozzáadjuk az olvasztott fehér csokit azonban arra figyeljünk , hogy ne legyen meleg mert könnyen csomós lehet tőle a krém . Szóval csak óvatosan !!!
-
Ha kész a krém , akkor legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk .
-
Felszeleteljük az eper szemeket , majd félre tesszük őket a díszítéshez .
-
Ha kihűlt a piskóta akkor kettévágjuk majd az alsó lap közepére halmozzuk a krém felét . A torta lap szélét eper szeletekkel díszítjük , majd lefedjük a második lappal . A maradék krémmel beborítjuk a torta tetejét és ízlés szerint díszítjük . Az enyém egy elég letisztult verzió , ahol csak egész eper szemek találhatóak díszítés gyanánt .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: