Én úgy gondolom minden eseménynek megvannak a maga nyalánkságai . Egy szülinap milyen is lehetne ugyan 2019 ben sütinyalóka nélkül , hát szerintem elég unalmas . Ezzel a recepttel garantáltan megörvendeztetitek majd a szülinapost és igazából nem is kell az őrületbe hajszolni magunkat vagy órákig a konyhában állni , hanem nyugodtan ott hagyhatjuk a hűtőben , a többit pedig végzik a gépek mi meg addig pihenhetünk . Szerintem tökéletes választás lehet egy szülinapi partira de még egy esküvőn is megállja a helyét , főleg ebben a fehér köntösben .
Hozzávalók a tésztához :
-
250 g vaj
-
170 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
csipet só
-
3 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
250 g liszt
-
negyed teáskanál kardamom
-
1 teáskanál fahéj
-
fél teáskanál gyömbér
-
negyed teásaknál szegfűszeg
-
2 teáskanál almás sütemény fűszerkeverék
-
100 ml tej
Hozzávalók a formázáshoz :
-
3 evőkanál natúr yoghurt
Hozzávalók a díszítéshez :
-
20 db pálcika
-
400 g fehér csoki
-
ezüst színű cukorgyöngy
Elkészítés :
A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is . A száraz hozzávalókat összekeverjük majd apránként a vajas tojásos masszába szitáljuk . Ilyenkor egyébként érdemes a legalacsonyabb fokozatra állítani a robotgépet , azért hogy kellően beletudja dolgozni a száraz anyagokat a tésztába és így sokkal puhább végeredményt kapunk majd . Bár én hallottam már olyat is , pont a példaképemtől Nigella-tól , hogy az ilyen muffin szerű tésztáknál muszáj ellustálkodni a csomómentesre keverést , mert így jóval levegősebb lesz a tészta mint alapból . Nos én még ezt a módszert nem próbáltam , de szerintem hihetünk neki . A tészta összeállítását a tej valamint a só hozzáadásával fejezzük be , arra viszont figyeljünk , hogy a hozzávalók mindig szoba hőmérsékletűek legyenek mert a hideg tej esetében az ilyen típusú tészták hajlamosak kásássá válni . Sütőpapírral bélelt formába öntjük a kész tésztát és 170 fokon 30 – 35 perc alatt készre sütjük . Tűpróbával ellenőrizzük !!
Amikor kihűlt a piskótánk akkor a puszta kezünkkel szétmorzsoljuk a tésztát apró darabokra és összegyúrjuk a yoghurttal . Golyókat formázunk belőle majd mehetnek fél órára a hűtőbe vagy 10 percre a fagyasztóba . Amíg a sütigolyók hűlnek addig megolvasztjuk a fehér csokit amibe később mártogatni fogjuk őket . A pálcikák végét belemártjuk a csokiba majd beleszúrjuk a golyókba . Mehetnek vissza a hűtőbe legalább 1 órára . Utolsó fázis következik , a kis süti labdákat belemártjuk a fehér csokiba , úgy hogy teljesen bevonja, majd gyöngyökkel díszítjük . 1-2 órát még dermesztjük és utána már fogyasztható is . Tökéletes választás szülinapi bulikra , partikra , de szerintem ajándékként is megállja a helyét .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: