Cake by fari

Mézeskalács ízesítésű sütinyalókák

Én úgy gondolom minden eseménynek megvannak a maga nyalánkságai . Egy szülinap milyen is lehetne ugyan 2019 ben sütinyalóka nélkül , hát szerintem elég unalmas . Ezzel a recepttel garantáltan megörvendeztetitek majd a szülinapost és igazából nem is kell az őrületbe hajszolni magunkat vagy órákig a konyhában állni , hanem nyugodtan ott hagyhatjuk a hűtőben , a többit pedig végzik a gépek  mi meg addig pihenhetünk . Szerintem tökéletes választás lehet egy szülinapi partira de még egy esküvőn is megállja a helyét  , főleg ebben a fehér köntösben . 

 

 

Hozzávalók a tésztához :

  • 250 g vaj
  • 170 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g liszt
  • negyed teáskanál kardamom
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál gyömbér
  • negyed teásaknál szegfűszeg
  • 2 teáskanál almás sütemény fűszerkeverék
  • 100 ml tej

 

Hozzávalók a formázáshoz :

  • 3 evőkanál natúr yoghurt

 

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 20 db pálcika
  • 400 g fehér csoki
  • ezüst színű cukorgyöngy

 

 

 

Elkészítés : 

 

A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is . A száraz hozzávalókat összekeverjük majd apránként a vajas tojásos masszába szitáljuk . Ilyenkor egyébként érdemes a legalacsonyabb fokozatra állítani a robotgépet , azért hogy kellően beletudja dolgozni a száraz anyagokat a tésztába és így sokkal puhább végeredményt kapunk majd . Bár én hallottam már olyat is , pont a példaképemtől Nigella-tól , hogy az ilyen muffin szerű tésztáknál muszáj ellustálkodni a csomómentesre keverést , mert így jóval levegősebb lesz a tészta mint alapból . Nos én még ezt a módszert nem próbáltam , de szerintem hihetünk neki . A tészta összeállítását a tej valamint a só hozzáadásával fejezzük be , arra viszont figyeljünk , hogy a hozzávalók mindig szoba hőmérsékletűek legyenek mert a hideg tej esetében az ilyen típusú tészták hajlamosak kásássá válni . Sütőpapírral bélelt formába öntjük a kész tésztát és 170 fokon 30 – 35 perc alatt készre sütjük . Tűpróbával ellenőrizzük !!

Amikor kihűlt a piskótánk akkor a puszta kezünkkel szétmorzsoljuk a tésztát apró darabokra és összegyúrjuk a yoghurttal . Golyókat formázunk belőle majd mehetnek fél órára a hűtőbe vagy 10 percre a fagyasztóba . Amíg a sütigolyók hűlnek addig megolvasztjuk a fehér csokit amibe később mártogatni fogjuk őket . A pálcikák végét belemártjuk a csokiba majd beleszúrjuk a golyókba . Mehetnek vissza a hűtőbe legalább 1 órára . Utolsó fázis következik , a kis süti labdákat belemártjuk a fehér csokiba , úgy hogy teljesen bevonja, majd gyöngyökkel díszítjük . 1-2 órát még dermesztjük és utána már fogyasztható is . Tökéletes választás szülinapi bulikra , partikra , de szerintem ajándékként is megállja a helyét .

 

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!