Cake by fari

Az olaszok is megirigyelnék ezt a lasagne receptet !

 

Az olasz konyha iránti szerelmem örök és sohasem fog változni . Már számtalan ételüket elkészítettem , azonban egy a mai napig hiányzott a listámról . A címből már kitalálhattátok , igen ez a lasagne ..  Ez nem jelenti azt , hogy még sohasem kóstoltam , szó sincs erről csak egyszerűen nem éreztem magamban az indíttatást , hogy elkészítsem . Azonban mióta saját háztartásom van azt a csodást tényt vettem észre magamon , hogy egyre változatosabban eszek és ez Laurára ( páromra ) is igaz ami egy valóságos csodával ér fel .  Rengeteg receptet próbálgatok , próbálok mindig valami újat belecsempészni az életünkbe ezzel kifejezni neki , hogy törődök vele és megmutatni milyen mérhetetlenül nagy szeretet van bennem 😀 Na miután visszatértem a földre , annyit mondanék még , hogy szerintem ez a recept elég közel állhat az igazi olasz verzióhoz nem biztos hogy lenyomja de vetekszik vele . Isteni finom , rengeteg íz van benne és elképesztően szaftos .  Nincs is szomorúbb számomra mint a kevés töltelék és a száraz tészta . Következzen a recept !

 

 

 

 

Hozzávalók : 

  • 1 db fehér hagyma
  • 3 evőkanál olaj 
  • 500 g darált pulyka
  • 3/4 evőkanál só
  • 500 ml paradicsomszósz
  • 100 ml víz
  • 15 db közepes méretű bazsalikom levél 
  • fél teáskanál cayenne bors 
  • 2 teáskanál tárkony , rozmaring , kakukkfű ,

    oregánó , fokhagyma granulátum , majoranna , metélőhagyma

  • 300 ml tej

 

Hozzávalók a besamelmártáshoz :

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • negyed teáskanál szerecsendió
  • fél teáskanál fokhagyma granulátum 
  • fél teáskanál őrölt fehérbors
  • 3/4 teáskanál só
  • háromnegyed teáskanál cukor
  • 250 g ricotta

Egyéb hozzávalók :

  • 300 g  lasagne tésztalap
  • 100 g parmezán

 

 

Elkészítés : 

 

Ragu : 

 

              1.Olajon megfuttatjuk a hagymát . Amikor már üvegesre pároltuk                           mehet bele a darált hús is .

 

              2.Hagyjuk , hogy egy kicsit megpiruljon a hús is majd pedig                                       beleöntjük a paradicsomszószt és a vizet is . Fűszerezzük , majd                           legalább 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük .

 

             3.Amikor már kezd eltűnni róla a folyadék felöntjük a tejjel és még                        legalább fél óráig rotyogtatjuk . 

 

Besamel szósz : 

 

          1. Vajat olvasztunk a tűzhelyen és hozzáadjuk a lisztet ,                                               csomómentesre   keverjük majd pedig tejjel hígítjuk .

 

          2.Fűszerezzük majd amikor kezd sűrűsödni , de még nem puding                            állagú  , levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a ricottát .

 

          3.Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni , hogy minden íz                                   érvényesüljön majd az ételünkben .

 

Összeállítás : 

 

            1.Egy kisebb méretű tepsit vajjal kikenünk majd annyi tésztalapot                            helyezünk a tepsibe amivel kellően befedjük . 

 

            2.A ragut és a szószt 3 részre osztjuk , majd elkezdjük a töltést . A                           tésztára megy egy adag ragu , egy adag szósz majd befedjük                               tésztával .  Ezt még kétszer megismételjük , majd tésztával zárjuk                     ezt a kis attűdöt , valamint gazdagon megszórjuk parmezánnal .

 

             3.180 fokon sütjük 40-45 percig , de mivel minden sütő más így                               addig   érdemes sütni amíg a tészták széle meg nem pirul .

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!