Cake by fari

Régi klasszikusok nyomában – Máglyarakás torta

 

Régóta küldetésemnek érzem az igazi klasszikus fogások modernizálását ezért most ismét egy  kedvelt ételt választottam , ami időtlen és bármikor tökéletes desszert . Igen a címből már kitalálhattátok , ez  a máglyarakás csak nem a megszokott formájában hanem egy szuper tortaként . 

 

 

          Hozzávalók az alaphoz : 

 

  • 350 g kakaós kalács
  • 220 ml tej
  • 200 ml tejszín
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g vaníliás cukor
  • vanília aroma
  • fél teáskanál vanília őrlemény
  • csipet só
  • 2 db alma ( felkockázva )
  • 100 g darált mandula
  • fél lime héja
  • 1 lime leve
  • fél teáskanál fahéj 
  • csipetnyi gyömbér , kardamom ,szerecsendió , 
  • negyed teáskanál szegfűszeg
  • 2 tojássárgája

           Szilvaszósz : 

 

  • 500 g szilva
  • 50 g cukor
  • 5-6 evőkanál víz
  • fél teáskanál fahéj
  • fél citrom héja

           Tojáshab : 

 

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 75 g cukor
  • 1 csepp citromlé

 

Elkészítés :

 

Kalácsos alap :

  1.     Egy lábasban tegyük fel forrni a tejet , tejszínt a kétféle cukorral , a sóval valamint a vanília                aromával és őrleménnyel .

  2.     Öntsük le a forró tejes keverékkel a kalácsot és 1 percig hagyjuk állni benne . 

  3.     Kézzel vagy egy fakanál segítségével keverjük össze majd adjuk hozzá az almát , a mandulát a            tojássárgájákat és a fűszereket .

  4.     Béleljünk ki sütőpapírral egy 19 cm átmérőjű tortaformát majd 180 fokon süssük 30 percig .

Szilvaszósz :

  1.     A szilva szemeket a cukorral és a vízzel felmelegítjük .

  2.     Forrás után hozzáadjuk a fahéjat és a citromot .

  3.     Egy krumplitörő vagy botmixer segítségével pürésítjük .

  4.     Rákanalazzuk a kész alapra . 

Tojáshab :

  1.      A tojásfehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük .

  2.      Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot , kemény habbá verjük .

  3.      Habzsákba töltjük és tetszőleges formákat nyomunk a torta tetejére .

  4.      Visszatesszük a sütőbe 10 – 15 percre .

 

Tipp :  Várjátok meg amíg kihűl , és csak utána szeleteljétek fel úgy a legfinomabb !

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!