Őszintén szólva sohasem értettem azokat az embereket akik az ünnepek után mindig nekiálltak panaszkodni a rengeteg maradék láttán , mintha valami undorító szörny nézet volna farkaszemet velük amitől sohasem szabadulhatnak meg .
Nos , ez a felfogás már alapjáraton téves , mivel a konyhában is úgymond újrahasznosíthatjuk az ételeket , csak egy kicsit kreatívkodnunk kell 🙂 Éppen ezért szeretném megmutatni , hogy mennyi mindent ki lehet hozni a maradékokból , és nem feltétlenül kell rájuk rossz szemmel nézni vagy minél előbb megszabadulni .
Én most a maradék bejglire hoztam egy variációt ami nálam egy diós változat , de akár használhattok mákos bejglit is ha azt jobban preferáljátok . Szégyellem de annyira egyszerű a recept , hogy gyakorlatilag 5 perc alatt le is tudjuk az előkészületeket . Ha ebben a szent pillanatban megkéne határoznom a blogom profilját egy mondattal akkor az a következő lenne ” Maximális élvezet , minimális erőfeszítéssel “ . Én úgy gondolom , hogy egy tökéletesen jellemzi ezt a nyalánkságot is , mivel tényleg nem kell csinálnunk hozzá semmi különlegeset csak vágás , keverés , és fagyasztás .
Én is szinte , két alvás között állítottam össze őket ( kicsit erős túlzás ,, de valahogy így történt ) . Kézügyességet vagy bármiféle különleges képességet nem igényel ami külön örömhír számomra
A receptben megadott hozzávalók 6 db golyóra elegendőek , így eszerint növelhetitek vagy csökkenhetitek az adagokat . Na de lássuk
Hozzávalók : ( 6 db bonbonhoz )
-
4 nagyobb szelet diós bejgli
-
3 evőkanál krémsajt
-
1 evőkanál juharszirup
-
80 g étcsoki
Elkészítés :
-
A csokit leszámítva minden hozzávalót beledobunk egy robotgépbe , és a tészta dagasztó fejet választjuk ki . Addig kevergetjük amíg egy krémes , könnyen formázható állagot nem kapunk . Golyókat formázunk belőle majd egy sütőpapírral bélelt tányérra rakjuk őket és mehetnek is a fagyasztóba , 1 órára . Felolvasztjuk a csokit és az egy óra leteltével leöntjük őket a csokiszósszal , ami a hideg hatására gyorsan megköt majd . De , hogy biztosra menjünk még egy pár percre rakjuk vissza a fagyasztóba . Egész diószemekkel díszítjük , és utána mindet megesszük .
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: