Cake by fari

Egy szuper recept a maradék bejgli felhasználására .

 

 

Őszintén szólva sohasem értettem  azokat az embereket akik az ünnepek után mindig nekiálltak panaszkodni a rengeteg maradék láttán , mintha valami undorító szörny nézet volna farkaszemet velük amitől sohasem szabadulhatnak meg . 

 

Nos , ez a felfogás már alapjáraton téves ,  mivel a konyhában is úgymond újrahasznosíthatjuk az ételeket , csak egy kicsit kreatívkodnunk kell 🙂 Éppen ezért  szeretném megmutatni , hogy mennyi mindent ki lehet hozni a maradékokból , és nem feltétlenül kell rájuk rossz szemmel nézni vagy minél előbb megszabadulni .

 

Én most a maradék bejglire hoztam egy variációt  ami nálam egy diós változat , de akár használhattok mákos bejglit is ha azt jobban preferáljátok . Szégyellem de annyira egyszerű a recept , hogy gyakorlatilag 5 perc alatt le is tudjuk az előkészületeket .   Ha ebben a szent pillanatban megkéne határoznom  a blogom profilját egy mondattal  akkor az a következő lenne ” Maximális élvezet , minimális erőfeszítéssel “ . Én úgy gondolom , hogy egy tökéletesen jellemzi ezt a nyalánkságot is , mivel tényleg nem kell csinálnunk hozzá semmi különlegeset  csak  vágás , keverés , és fagyasztás . 

 

Én is szinte , két alvás között állítottam össze őket ( kicsit erős túlzás ,, de valahogy így történt ) . Kézügyességet vagy bármiféle különleges képességet nem igényel ami külön örömhír számomra 

 

A receptben megadott hozzávalók 6 db golyóra elegendőek , így eszerint növelhetitek vagy csökkenhetitek az adagokat .  Na de lássuk 

 

 

 

Hozzávalók :  ( 6 db bonbonhoz ) 

  • 4 nagyobb szelet diós bejgli 

  • 3 evőkanál krémsajt 

  • 1 evőkanál juharszirup 

  • 80 g étcsoki 

 

Elkészítés : 

  •  A csokit leszámítva minden hozzávalót beledobunk egy robotgépbe , és a tészta dagasztó fejet  választjuk ki .  Addig kevergetjük amíg egy krémes , könnyen formázható állagot nem kapunk . Golyókat formázunk belőle majd egy sütőpapírral bélelt tányérra rakjuk őket és mehetnek is a fagyasztóba , 1 órára .  Felolvasztjuk a csokit és az egy óra leteltével leöntjük őket a csokiszósszal , ami a hideg hatására gyorsan megköt majd . De , hogy biztosra menjünk még egy pár percre rakjuk vissza a fagyasztóba . Egész diószemekkel díszítjük , és utána mindet megesszük . 

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!