Tudom , hogy manapság elég nagy trendje van a vegán ételeknek és óriási hype veszi őket körbe , de én nem a felhajtás miatt , hanem inkább a tudatos táplálkozás felé lökdösés okán teszem ezt a törekvésemet . Nem vagyok vegán , de olykor olykor , egy héten mondjuk 1 – 2 nap szeretek csak növényi alapon étkezni és kísérletezgetni új dolgokkal . Ez a recept még tavaly nyáron született , épp egy alkotói válság közepén jártam , ötleteltem milyen új tartalmakat mutassak nektek . Szerettem volna valami olyan ételt készíteni amit én is imádok , de nem egy újabb egészségtelen dolog , hanem talán egy bizonyos réteg számára hasznos lehet , és mondjuk egy olyan személynek ötletet adhatok ezzel aki még csak most ismerkedik ezzel a világgal .
A pofonegyszerű jelző maximálisan igaz erre a receptre , hiszen egy kis keverés kavarás , sütés és már ehetjük is de mégis az egyszerűsége mellett egy tartalmas étel . Már többször is készítettem itthon valamint egyszer vittem be belőle a munkatársaimnak egy kis vaktesztre . Beigazolódott amit előzetesen sejtettem , hogy nem fogják érzékelni a különbséget ami engem óriási örömmel töltött el , ugyanis sem állagában sem pedig kinézetében nincs annyira kirívó különbség egy igazi hamburger husival szemben . Ezzel a tapasztalattal a zsebemben elindulok megváltani a világot és montatól megpróbálok minél több növényi alapú ételt becsempészni az életünkbe . Nektek pedig jó főzést / sütést kívánok , remélem tetszeni fog a recept .
Hozzávalók a “húspogácsához”:
-
240 g vörösbab
-
240 g csicseriborsó
-
50 g kuszkusz
-
4 evőkanál ketchup
-
1 evőkanál tojásmentes majonéz
-
fél evőkanál mustár
-
csipet cayenne bors
-
fél teáskanál fokhagyma granulátum
-
csipet kömény
-
fél teáskanál paprika por
-
1 fej vöröshagyma
-
1 evőkanál édes chili szósz
-
1 teáskanál szójaszósz
-
csipet só
Elkészítés : -
A kuszkuszt felöntjük forró vízzel , valamint egy zöldségleves kockát is adunk hozzá , hogy legyen valamilyen karaktere .
-
Miközben készül a kuszkusz , egy hagymát olajon megfuttatunk .
-
Innentől már egyszerű a dolgunk , ugyanis csak mindent belerakunk egy magas falú edénybe és botmixerrel pürésítjük .
-
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit , majd megformázzuk a húspogácsákat .
-
Egy kevés olajjal megkenjük a tetejüket .
-
40 percig sütjük 180 fokon , félidőnél pedig megfordítjuk őket , hogy mindkét oldaluk ropogós legyen .
-
A tálalás következik . A képen én bajor zsemlébe tettem a hamis husit ami természetesen vegán ( ha bárkit érdekelne akkor nyugodtan rá tud keresni a lidl oldalán ) , szerintem ebben a legfinomabb , valamint még vegán majonéz , saláta és paradicsom is került bele . Talán még egy két szelet vega sajt is elférne benne , embere válogatja .
-
Ha elkészítitek , akkor ne felejtsetek el megjelölni rajta , hogy én is tudomást szerezzek róla:)
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: