Cake by fari

Ezért a vega burgerért képes lennék lemondani a húsról . Na és te ?

 

 

Tudom , hogy manapság elég nagy trendje van a vegán ételeknek és óriási hype veszi őket körbe , de én nem a felhajtás miatt , hanem inkább a tudatos táplálkozás felé lökdösés okán teszem ezt a törekvésemet . Nem vagyok vegán , de olykor olykor , egy héten mondjuk 1 – 2 nap szeretek csak növényi alapon étkezni és kísérletezgetni új dolgokkal . Ez a recept még tavaly nyáron született , épp egy alkotói válság közepén jártam , ötleteltem milyen új tartalmakat mutassak nektek . Szerettem volna valami olyan ételt készíteni amit én is imádok , de nem egy újabb egészségtelen dolog  , hanem talán egy bizonyos réteg számára hasznos lehet , és mondjuk egy olyan személynek ötletet adhatok ezzel aki még csak most ismerkedik ezzel a világgal . 

 

A pofonegyszerű jelző maximálisan igaz erre a receptre  , hiszen egy kis keverés kavarás , sütés és már ehetjük is de mégis az egyszerűsége mellett egy tartalmas étel . Már többször is készítettem itthon valamint egyszer vittem be belőle a munkatársaimnak egy kis vaktesztre . Beigazolódott amit előzetesen sejtettem , hogy nem fogják érzékelni a különbséget ami engem óriási örömmel töltött el , ugyanis sem állagában sem pedig kinézetében nincs annyira kirívó különbség egy igazi hamburger husival szemben .  Ezzel a tapasztalattal a zsebemben elindulok megváltani a világot és montatól megpróbálok minél több növényi alapú ételt becsempészni az életünkbe . Nektek pedig jó főzést / sütést kívánok , remélem tetszeni fog a recept .

 

 

Hozzávalók a “húspogácsához”:

  • 240 g vörösbab
  • 240 g csicseriborsó
  • 50 g kuszkusz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál tojásmentes majonéz
  • fél evőkanál mustár
  • csipet cayenne bors
  • fél teáskanál fokhagyma granulátum
  • csipet kömény
  • fél teáskanál paprika por
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál édes chili szósz
  • 1 teáskanál szójaszósz 
  • csipet só


    Elkészítés : 
  • A kuszkuszt  felöntjük forró vízzel , valamint egy zöldségleves kockát is adunk hozzá , hogy legyen valamilyen karaktere .

  • Miközben készül a kuszkusz , egy hagymát olajon megfuttatunk .

  • Innentől már egyszerű a dolgunk , ugyanis csak mindent belerakunk egy magas falú edénybe és botmixerrel pürésítjük .

  • Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit , majd megformázzuk a húspogácsákat .

  • Egy kevés olajjal megkenjük a tetejüket .

  • 40 percig sütjük  180 fokon , félidőnél pedig megfordítjuk őket , hogy mindkét oldaluk ropogós legyen .

  • A tálalás következik . A képen én bajor zsemlébe tettem a hamis husit ami természetesen vegán ( ha bárkit érdekelne akkor nyugodtan rá tud keresni a lidl oldalán )  , szerintem ebben a legfinomabb , valamint még vegán majonéz , saláta és paradicsom is került bele . Talán még egy két szelet vega sajt is elférne benne , embere válogatja . 

  • Ha elkészítitek , akkor ne felejtsetek el megjelölni rajta , hogy én is tudomást szerezzek róla:)

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!