Miért is szeretjük annyira a kinder tejszeletet ? Talán azért mert isteni , puha , csokis és akkora ikonná vált az elmúlt évtizedekben , hogy azt elmondani nem tudom . Számomra mindig nosztalgikus érzés eszegetni ezt a süti szendvicset mivel gyerekkoromat juttatja eszembe és egy FUN FACT – mindig is ez volt a személyes kedvencem , annyira imádtam , hogy képes voltam megenni egy 5 ös pakkal egy délután alatt . Ki is kaptam emiatt sokszor , de hát na egy cuki kisgyerekre nem lehet haragudni 🙂
Hozzávalók a piskótához :
-
6 db tojás
-
csipet só
-
110 g kókuszcukor
-
vanilia aroma
-
70 g finomliszt
-
40 g rétesliszt
-
20 g kakaópor
-
csipet szódabikarbóna
-
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez :
-
200 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
6 evőkanál méz
-
1 evőkanál citromlé
-
fél citrom reszelt héja
-
2 teáskanál expressz zselatin
Piskóta :
-
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével és a sóval .
-
A tojássárgáját is kihabosítjuk a maradék cukorral valamint a vanilia aromával .
-
Összekeverjük a két masszát majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat is .
-
180 fokon sütjük 20 percig .
Krém :
-
A tejszínt kemény habbá verjük és hozzáadjuk a mascarponet .
-
Mézzel és citrommal ízesítjük .
-
Hozzáadjuk a zselatint is .
Összállítás :
-
A piskótát ketté vágjuk és megkenjük a krémmel .
-
Utolsó simításként a süti tetejét még meglocsoljuk egy kevés mézzel
Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel a hírlevélre a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál .
Instagrammon és Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .
Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)
Legyen szép napotok !
Sziasztok
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: