Cake by fari

Kinder tejszelet torta

Kezdem azt érezni , hogy már kimerítettem a lehetőségeket a Kinder termékcsaládnál mivel kb már szinte minden édességükből csináltam tortát . De azért fussunk neki úgy 100 000. alkalommal is . Mindenki szereti szóval elfér meg néhány ilyen bejegyzés a blogomon 😀 .

Hozzávalók a piskótához : (22 cm es tortához )

  • 6 db tojás
  • 120 g porcukor
  • 120 g liszt
  • 1 csipet só
  • 100 g tejcsoki
  • 40 g kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna 
  • 1 csésze fekete kávé vagy espresso

Hozzávalók a krémhez :

  • 500 ml habtejszín 
  • 250 g ricotta
  • 2 tk vanília aroma
  • 2 ek méz
  • 3-4 ek porcukor
  • 3 tk zselatin por

Hozzávalók a díszítéshez :

  • 100 g tejcsoki
  • 4 db Kinder tejszelet

 

Elkészítés :

  1. Egy átlagos csokis piskótát csinálunk első körben , vagy mégsem ? 
  2. Hát bizony lesz benne pár csavar mivel mind a fehérjét és mind a sárgáját fel fogjuk verni .
  3. Először a fehérjét a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük , majd ha ez kész akkor félretesszük pihenni és foglalkozunk a sárgájával .
  4. Ehhez pedig először is , fel kell olvasztani  a csokit amit megtehetünk akár mikróban akár vízgőz fölött is . Az eredmény ugyanaz lesz .
  5. Ha egy kissé kihűlt a csokink akkor hozzáadjuk a sárgájához , valamint még adunk hozzá 2 ek cukrozatlan kakaóport is .
  6. Kézi habverő segítsegével csomómentesre keverjük , végül pedig a fehérjehabhoz adjuk .
  7. Egy fakanál segítségével , óvatosan összekeverjük a két masszát .
  8. Jöhetnek a száraz hozzávalók .
  9. Mindent átszitálunk és csak úgy adjuk a masszához ( 2 részletben ) .
  10. Ha a tésztánk csomómentes akkor már csak a kávét kell hozzáadni .
  11. Amikor hozzáöntjük a kávét akkor megfigyelhetjük hogy a tészta egy kissé híg de nem kell aggódni mert így lesz tökéletes . 
  12. A kávé szerepe annyi a tésztában , hogy segít felerősíteni a csokis ízélményt .
  13. 25-30 percig sütjük 180 fokon .
  14. Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a krémet .
  15. A habtejszínt félig felverjük majd hozzáadjuk a ricottát és kemény habbá verjük .
  16. A legvégén pedig mehet bele a porcukor , a méz és a vanília aroma .
  17. A zselatin hoz kiveszünk 2-3 kanálnyi krémet egy kis tálba és csomómentesre keverjük majd a krémünkhöz adjuk és további 2 percig verjük .
  18. Ha a piskótánk megsült és ki is hűlt akkor félbevágjuk .
  19. A legfelső lapot visszarakjuk a tortaformába , ez lesz a tortánk alja .
  20. Rákanalazzuk a krémet és lefedjük a másik torta lappal .
  21. Egy éjszakára mehet a hűtőbe .
  22. Tálalás előtt leöntjük olvasztott csokival és a Kinder tejszelet darabokkal díszítjük .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!