Sziasztok ! Újra itt vagyok 🙂 Tudom régóta nem volt recept , de az elmúlt hetek egy kicsit húzósak voltak mivel egy elég komoly lépés előtt álltam . Elköltöztem otthonról , egy teljesen új városba , megyébe , messze az összes általam megszokott dologtól és mostantól egyedül kell boldogulni , de szerencsére nem vagyok… Tovább »
Nyárbúcsúztató epertorta
Sziasztok ! Újra itt vagyok 🙂 Tudom régóta nem volt recept , de az elmúlt hetek egy kicsit húzósak voltak mivel egy elég komoly lépés előtt álltam . Elköltöztem otthonról , egy teljesen új városba , megyébe , messze az összes általam megszokott dologtól és mostantól egyedül kell boldogulni , de szerencsére nem vagyok… Tovább »

Bár kedvenc tevékenységem , és ha tehetném akkor minden napomat ezzel tölteném , de valahogy a hőségben még van hogy , nekem sincs kedvem órákat a konyhában töltenem , sokkal inkább el tudnám magam képzelni ilyenkor egy tengerparti étteremben , valahol Olaszország környékén . Viszont az a csodás a legújabb alkotásomban , hogy legfeljebb…
Sziasztok ! Üdv ismét a blogomon . Végre visszatértem . A hosszú távollétemnek az oka , pedig nem más volt mint az egyetem . Rengeteg zh , beadandó keserítette meg az életemet , így közben nem igazán volt időm új recepteket alkotni vagy bármi másra , kb örültem ha pihenhettem . Ez a fejezet nem…
Az elmúlt években elég nagy trend lett , hogy szinte minden retro vagy nem retro édességet tortává vagy bármi más sütivé alakítsanak az emberek . Ez nem volt másképp a mákos gubával sem , ugyanis valaki , nem tudom ki , kitalálta , hogy nagyon kreatív ötlet lenne ebből egy szuper tortát alkotni . Nos…
Elkezdődött az eperszezon ! Felvetődhet bennünk a kérdés mit is kezdjünk a rengeteg eperrel . Nos , készítsünk belőle epres triflet . A világ egyik legegyszerűbb desszertje, mivel csak piskóta , egy főzött krém , tejszínhab , valamint egy ropogós réteg alkotja ezt a csodát . Nem igényel sütést , ugyanis használhatunk akár bolti…
Nagyon sokan szeretik a szuper összetett recepteket , bonyolult ízkombinációkat , túldíszített sütiket , azonban én nem tartozok közéjük . Az én jelszavam a konyhában ”Maximális élvezet minimális erőfeszítéssel ” . Szerintem ezzel be is mutattam mi is lenne az én filozófiám a sütéssel kapcsolatban 😀 . Mindig ez egyszerűségre törekszem mivel az egyszerű dolgok…
Ha bárki is kérdezné , csoki őrült vagyok-e . Jelentem igen , de én inkább úgy nevezném ezt , hogy szeretem kimaxolni az élvezeteket és kényesztetni az ízlelőbimbóimat . A következő áldozatom a Pöttyös Guru ami szerkezetileg nagyon hasonlít a drága jó Kinder Maxi Kinghez , igen , a másik nagy kedvencem . Apró különbség…
Ha felvetődik a beszélgetésben a ferrero rocher kifejezés akkor mindenkinek azonnal egy nagyon csokis és mogyorós édesség jut eszébe ami egyben nagyon elegáns is és kiváló ajándék akár egy évfordulóra . Most ennek a torta változatát hoztam el nektek , azonban egy kis csavart vittem bele , mivel a tésztába került egy kevés sör ,…
Szerintem senkinek sem kell bemutatni a mára már ikonikussá vált tortámat . Mióta feltöltöttem az első variációját , azóta rengeteg apróságon változtattam , mint például azon , hogy mostanában már különböző gyümölcsöket is raktam rá , vagy hogy került rá több különböző dekorációs elem is , kekszek , fűszernövények …..stb . Azonban mint mindennek ,…
A tiramisu számomra , ”’AZ ÉDESSÉG” , nincs semmi más amit szívesebben ennék amikor szomorú vagyok vagy ha örömködni támad kedvem . Viszont már régóta keresem a tökéletes krém variációt hozzá , és úgy egy fél éve meg is találtam . Ez igazából olasz eredetű dolog , de ők ugye tojásokat és mascarponet használnak a…