Mézeskalácsos valamint pizzás csavart briósok

Hozzávalók a tésztához :

 

Hozzávalók a mézeskalács töltelékhez :

 

Hozzávalók a pizzás töltelékhez : 

 

Elkészítés :

  1. Szerencsére a recept roppant egyszerű szóval nem lesz sok dolgunk .
  2. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk és közben a lisztet kimérjük .
  3. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot , a sót és a felfutott élesztőt .
  4. Egy tojássárgáját is ütünk bele és összegyúrjuk a tésztát 
  5. 1 órára félretesszük és hagyjuk a duplájára kelni .
  6. Amíg pihen a tészta , addig elkészítjük a kétféle tölteléket .
  7. A mézeskalács ízesítéshez a fűszereket összekeverjük .
  8. A tésztát kettéválasztjuk és mindkét darabot kinyújtjuk . 
  9. A Mézeskalácsos verzióhoz a tésztát megkenjük vajjal  és rászórjuk a fűszerkeveréket .
  10. A pizzáshoz mindent összekeverünk és rákenjük azt is a tésztára .
  11. Mindkét tészta lapot feltekerjük és elvágjuk őket a fenti képen látható példa szerint . 
  12. Ha ez kész akkor elkezdjük befonni mintha kalácsot csinálnánk utána pedig egy kör formàt csinálunk belőle . 
  13. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és a mézeskalácsos brióst megszórjuk még egy kis nádcukorral .
  14. 25-30 percre a sütőbe rakjuk 190 fokra .
  15. Ha már szép arany barna a teteje akkor kész is van . 
  16. Tökéletes uzsonna mindkét verzió tehát próbáljátok ki 😉 !

Címkék:

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »