Isteni fahéjas tekercs

Hozzávalók :

Hozzávalók a töltelékhez :

Hozzávalók a cukorsziruphoz :

Elkészítés : 

  1. A tejet az olvasztott vajjal és a cukorral összekeverjük majd beleöntjük a szárított élesztőt és hagyjuk az egészet állni körülbelül 1 percig . 
  2. Ha elkezdett felfutni az élesztő akkor hozzáadjuk a 4 bögre lisztet és összedolgozzuk vele , hogy homogén masszát kapjunk .
  3. 1 órára félretesszük , hogy a duplájára keljen  .
  4. Ha letelt az 1 óra akkor hozzáadjuk a sütőport , a sót és a maradék lisztet .
  5. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a vajjal majd megszórjuk fahéjjal és nádcukorral .
  6. A tésztát feltekerjük majd egyforma méretű csigákat vágunk .
  7. Egy tortaformába helyezzük őket majd fóliával lefedjük és még egy fél órát hagyjuk kelni .
  8. Tojássárgájával megkenjük őket majd mehetnek is a sütőbe 30 percre 180 fokra .
  9. Amikor aranybarnára sült akkor kivehetjük a sütőből .
  10. Elkészítjük hozzá a szószt amihez a porcukrot elkeverjük a tejjel és tetszőleges módon rálocsoljuk . 
  11. Egyszerűen isteni , csak ajánlani tudom , próbáljátok ki ti is .

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »