Kinder Maxi King torta új köntösben

Szerintem senkinek sem kell  bemutatni a  mára már ikonikussá vált tortámat . Mióta feltöltöttem az első variációját , azóta rengeteg apróságon változtattam , mint például azon , hogy mostanában már különböző gyümölcsöket is raktam rá , vagy hogy került rá több különböző dekorációs elem is , kekszek ,  fűszernövények …..stb . Azonban mint mindennek , egy tortának is muszáj időnként megújulni , éppen ezért most elhoztam nektek a Kinder Maxi King tortám leegyszerűsített verzióját . Az alap összetevők megmaradtak , azonban egy kicsit másabb formában kerültek a tortába . A karamellszósz például egy  karamell puding formájában láthatjátok viszont a tortában ,mivel rengeteg üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban , hogy egy kissé nehézkes a tökéletes karamellszósz megalkotása , és ebben teljesen egyetértek veletek . Nekem sincs mindig kedvem a tűzhely fölött állni és várni , mikor olvad fel a cukor , ha pedig egy pillanatra elfordulok már leéget , szóval kész idegbaj . Viszont szeretek kísérletezni , és olyan variánsokat keresni ami sokkal egyszerűbbé teszik egy torta vagy bármilyen másik süti elkészítését , mivel az sem jó ha a sütésre egy fárasztó és idegörlő tevékenységként gondolunk  . Az egyszerűség nem mindig jelent minimalista ízeket , csak meg kell találni azt a bizonyos aranyközéputat . Remélem megengeditek nekem ezt a kis nosztalgiázást , mivel most egy kicsit felelevenítem majd a korábbi műveimet , de az első képen látható torta lesz a fő témánk ,  ő az újonc .



Sokat gondolkodtam rajta , hogy most mégis milyen formában kerüljön fel ez a recept a blogomra , mivel már így is van egy pár Kinder Maxi King receptem , de utána arra jutottam , hogy összehasonlítanám a korábbi verziókat a mostanival .

Ugye az előző tortánál egy sima 6 tojásos piskóta receptet használtam , viszont mostanában rengeteg alkalommal szembejött velem egy másik variánsa , az olajos piskóta . Nem is kellett sokáig kérlelni magamat , rohantam is egyből a boltba és megvettem az alap hozzávalókat amik szerintem kellenének egy ilyen tésztába .  Ez pedig úgy néz ki , hogy ………………….. ( Ez egyébként dupla adag , amit ide leírtam ) 24 cm es formához

Az állaga egy kicsit tömörebb mint egy szokásos piskóta tésztáé de véleményem szerint sokkal izgalmasabb , a tej miatt pedig egészen érdekes textúrát kap a piskóta .  Az eddig használt receptem pedig a 6 db tojás , 120 g cukor, 150 g liszt , 1 teáskanál vanília kivonat , fél csomag sütőpor , 1 csipet só .

Az olajos piskótám elkészítése a következő lépésekből áll : 

  1. A tojásokat szétválasztjuk 

  2. A fehérjét  a sóval felverjük majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor 2/3 részét .

  3. A sárgáját a maradék cukorral , a vaníliás cukorral valamint a vanília kivonattal szintén felverjük majd fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat is . A legvégén pedig jöhet a tej .

  4. A sárgájás masszához hozzáadjuk a lisztet valamint a sütőport és csomómentesre keverjük . 

  5. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk majd sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük .

  6. 180 fokon sütjük ( légkeverésen 160 fokon ) 30-35 percig .



A krém recept szintén megváltozott . Régen a tejszínhab – marcarpone kombinációra esküdtem , de rájöttem , hogy ugyanezt az ízhatást elérhetem azzal is ha egy pudingos krémet készítek . Mivel a házi puding készítése egy kicsit hosszadalmasabb folyamat lenne , így sima bolti pudingporból készítem a krém alapját . Viszont ha valaki maga szeretné elkészíteni a pudingot a krémhez akkor itt megtalálja a receptet hozzá .  Szerintem semmi szégyelni való nincs ebben, mivel pont ezért találták ki , hogy egyszerűbbé tegyék az otthoni sütögetést .  A krém recept az alábbi …..

Fehércsokis krém: 

Karamellás krém : 

Elkészítés : 

  1. A tejszínhabot mindkét esetben felverjük majd a pudingokat a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük . 

  2. Miután elkészültek , fóliával lefedjük a tetejüket , nehogy bebőrösödjenek .

  3. Amikor lehűltek akkor hozzáadjuk őket a felvert habtejszínhez és szép egynemű krémet keverünk belőlük .

Sokkal gyorsabb ,egyszerűbb és maximálisan visszaadja a Kinder Maxi King ízeit .  A torta betöltésénél ügyeljünk arra , hogy a fehércsokis krémből maradjon még a torta külsejének a bevonására is . A torta lapokat miután kettévágtuk , betöltjük a kétféle krémmel valamint megszórjuk őket pörkölt mogyoróval is . Utána pedig a külsejét is bevonjuk a krémmel . A korábban használt krémnek a receptjét itt megtaláljátok .



A tetején található csokikoszorú ( legelső kép ) , étcsokoládé , olaj , és aprított mogyoró eredménye .   Az arányok a következők …..

A csokit megolvasztjuk majd  hozzáadjuk a mogyorót és az olajat . Egy kicsit hagyjuk lehűlni majd a torta tetejére halmozzuk . Kinder Maxi King szeletekkel díszítjük és már kész is vagyunk .   Remélem tetszett nektek egy a kis újított recept és ki fogjátok majd próbálni .

Ha tetszett a mai posztom akkor mindképp jelezd nekem egy Like al valamint ne felejts el felíratkozni a hírlevélre is , hogy értesítést kapj amikor kiteszek egy újabb bejegyzést .  Instagrammon  is megtaláltok vagy akár Facebookon de azt úgyis látjátok lent 😀 .

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Címkék: , , , , , , ,

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »