Készítsünk házi krémes tortát húsvétra !!


A házi krémesnél nincs jobb dolog a világon . Emlékszem még azokra az időkre , amikor anyum sürgött forgott a konyhában , éppen krémest készítve , én pedig keringtem körülötte  mivel egyrészt segíteni akartam neki , másrészt pedig kineveztem magam fő kóstolónak . Csodás emlékeket idéz fel bennem  , valamint hozzá kell tennem , hogy ez volt a leges legelső süti amit valaha elkészítettem . Így mondhatjuk  , egy kis nosztalgia is van benne .

Valószínűleg a krémes szeretőket ki fogom most akasztani , de a megszokott leveles tésztás alapot én leváltottam ebben a receptben rétestésztára , ugyanis szerintem sokkal ropogósabb , és jobban is passzol magához a tortához .  A jellegzetességeit a sütinek próbáltam megőrizni , de azért itt ott változtattam néhány dolgon még  . A tejszínhabba került még mascarpone is , amitől sokkal gazdagabb , testesebb ízt kap a tortánk .

A habfixáló használatát én mindig is elleneztem , nem tartottam egy hasznos dolognak , de gondoltam ,ha már ennyien használják akkor adok neki egy esélyt én is .  Nos hát nem mondhatnám , hogy bármiféle hatalmas változást tapasztaltam , talán annyi hogy egy kicsit stabilabb lett tőle a habom , így szebben is lehetett szeletelni   a tortát .

Nagyon finom , nagyon hizlaló édesség és borzasztóan nehéz leállni vele , szóval csak mértékkel fogyasszátok:D .  Most már jöhet  a recept !!


Hozzávalók : ( 18 cm es formához )

Elkészítés : 

Címkék: , , , ,

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »