Régi klasszikusok nyomában – Máglyarakás torta

Régóta küldetésemnek érzem az igazi klasszikus fogások modernizálását ezért most ismét egy  kedvelt ételt választottam , ami időtlen és bármikor tökéletes desszert . Igen a címből már kitalálhattátok , ez  a máglyarakás csak nem a megszokott formájában hanem egy szuper tortaként . 

          Hozzávalók az alaphoz : 

           Szilvaszósz : 

           Tojáshab : 

Elkészítés :

Kalácsos alap :

  1.     Egy lábasban tegyük fel forrni a tejet , tejszínt a kétféle cukorral , a sóval valamint a vanília                aromával és őrleménnyel .

  2.     Öntsük le a forró tejes keverékkel a kalácsot és 1 percig hagyjuk állni benne . 

  3.     Kézzel vagy egy fakanál segítségével keverjük össze majd adjuk hozzá az almát , a mandulát a            tojássárgájákat és a fűszereket .

  4.     Béleljünk ki sütőpapírral egy 19 cm átmérőjű tortaformát majd 180 fokon süssük 30 percig .

Szilvaszósz :

  1.     A szilva szemeket a cukorral és a vízzel felmelegítjük .

  2.     Forrás után hozzáadjuk a fahéjat és a citromot .

  3.     Egy krumplitörő vagy botmixer segítségével pürésítjük .

  4.     Rákanalazzuk a kész alapra . 

Tojáshab :

  1.      A tojásfehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük .

  2.      Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot , kemény habbá verjük .

  3.      Habzsákba töltjük és tetszőleges formákat nyomunk a torta tetejére .

  4.      Visszatesszük a sütőbe 10 – 15 percre .

 

Tipp :  Várjátok meg amíg kihűl , és csak utána szeleteljétek fel úgy a legfinomabb !

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Ha nem szeretnél lemaradni a további tartalmakról akkor íratkozz fel  a hírlevélre  a jobb oldali sávban található "Blogkövetés " ablaknál . 

Instagrammon   és  Facebookon is megtaláltok ahol további tartalmakat is találtok .

Ha tetszett a mai bejegyzésem , akkor oszd meg a lent található gombok segítségével , köszönöm :)

Legyen szép napotok !

Sziasztok

Tovább a blogra »